ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ετοιμόρροπος οι τοίχος περιμετρικά των αποθηκών Παπαπέτρου-ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (φωτο)

Ερώτημα κατατέθηκε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” σχετικά με τον πέτρινο τοίχο – περίβολο των καπναποθηκών Παπαπέτρου που είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους. Στην ερώτηση επισημαίνονται οι κίνδυνοι που υπάρχουν αφού σε πολλά σημεία ο τοίχος είναι ετοιμόρροπος.

Η ερώτηση:

“Είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη ότι μετά από πολλά χρόνια αδράνειας φαίνεται ότι προχωρά το έργο της ανακατασκευής των καπναποθηκών Παπαπέτρου και της μετατροπής τους σε διαχρονικό μουσείο καπνού.

Επειδή όμως οι διαδικασίες αυτές είναι αρκετά χρονοβόρες, θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συμπολίτες μας από κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της ήδη μεγάλης φθοράς.

Αναφερόμαστε κυρίως στον πέτρινο τοίχο- περίβολο του κτηρίου. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι σε πολλά σημεία εντελώς κατεστραμμένος, έτοιμος να καταρρεύσεικαι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους περαστικούς. Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά περνάει από κει μεγάλος αριθμός ανθρώπων καθώς ο χώρος μπροστά από τον τοίχο χρησιμοποιείται για πάρκινγκ.

Επίσης περνάνε παρά πολλά παιδιά αφού ακριβώς απέναντι σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται τρία μεγάλα σχολεία, το 3ο Γενικό Λύκειο, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο.
Απαιτείται επομένως άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών πριν να είναι πολύ αργά.

Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα πολλών συμπολιτών μας που μεταφέρουμε προς τη Δημοτική αρχή: Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει ή που προγραμματίζονται ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και παιδιά και ενήλικες να διέρχονται από τον χώρο αυτό με ασφάλεια;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button