ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Παπανδρέου για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ: «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι δεδομένα»

Θέση απέναντι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις πήρε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «τραγική εξέλιξη» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για μία απόφαση που καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών και θέτει υπό αμφισβήτηση τους αγώνες τους σε παγκόσμια κλίμακα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ελευθερία. «Δείχνει ότι τα δικαιώματα που έχει κερδίσει μετά από χρόνια αγώνων το γυναικείο κίνημα δεν είναι δεδομένα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.


Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για νέους αγώνες του γυναικείου κινήματος παγκοσμίως προκειμένου να μην επιτρέψουν οι ίδιες να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του εμβρύου που κυοφορούν οι ίδιες. Και εξηγεί ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι «αγώνες για την ελευθερία όλων μας».

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η νομιμοποίηση μιας τέτοιας απόφασης εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεχούς περιορισμού των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών.

Η δήλωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου:

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση, είναι μια τραγική εξέλιξη. Δείχνει ότι τα δικαιώματα που έχει κερδίσει μετά από χρόνια αγώνων το γυναικείο κίνημα δεν είναι δεδομένα. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ πρέπει να αποτελέσει αφορμή αγώνων σε παγκόσμια κλίμακα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αγώνων για την ελευθερία όλων μας. Έχουμε όλοι ευθύνη, γιατί η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια λογική συνεχούς περιορισμού βασικών ελευθεριών μας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button