ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Γ. Παπανδρέου: Πρόταση-πονοκέφαλος για την Περιφέρεια

Εμείς τα λέγαμε. Και πριν στεγνώσει το μελάνι ήρθε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου να προσθέσει στην συζήτηση για την Νομική που έχει ιδρυθεί με νόμο στην Πάτρα, άλλον ένα δυνητικό πονοκέφαλο στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, υποστηρίζει ότι οι σχολές δεν πρέπει να κατευθύνονται από τις κυβερνήσεις και να είναι λάφυρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει.

Η άποψή του δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που έχει προσδιορίσει η υπουργός Παιδείας κ Κεραμέως, ότι πρέπει τα ίδια τα πανεπιστήμια να καθορίζουν τον αριθμό όσων μπαίνουν και να προσελκύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο αντί να φεύγουν οι Έλληνες φοιτητές για σπουδές στο εξωτερικό.

Πού είναι ο πονοκέφαλος; Μα στην τελική πρόταση που κάνει, λέγοντας πως «αν θέλει η Πάτρα να κάνει Νομική Σχολή να την κάνει κι αν δεν θέλει να την χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση να το κάνει η Περιφέρεια, τουλάχιστον μέχρι να ορθοποδήσει και να στηριχτεί»!

Είναι αδύνατον να το διάβασε ο αυτό ο Ν. Φαρμάκης και να μην σκέφτηκε «ω, ρε κάτι προτάσεις, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας!». Διότι φανταστείτε αυτή η πρόταση να γίνει αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να εγκαλούν την Περιφέρεια οι Πατρινοί γιατί δεν χρηματοδοτεί την Νομική!

Βέβαια, πρόκειται απλά για πρόταση του Γ. Παπανδρέου και δεν υπάρχει νομική φόρμουλα για να χρηματοδοτηθεί ανώτατο ίδρυμα από Περιφέρεια. Ίσως ο πρώην πρωθυπουργός να εννοούσε να βοηθήσει με τις υποδομές η Περιφέρεια αλλά ένα Πανεπιστήμιο θέλει κι άλλα πράγματα. Άσε που δεν εξηγείται τι θα γίνει μετά, αφού δηλαδή και εφόσον η Σχολή ορθοποδήσει…

Όπως και να έχει, μια δυο τέτοιες προτάσεις να πέσουν ακόμα στο τραπέζι κι άντε μετά ο κ. Φαρμάκης(ο οποίος, σημειωτέον, θα αναλάβει σε ενάμιση μήνα!)να εξηγήσει στους Πατρινούς ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να παίξει τον ρόλο του κράτους…

η συντακτική περιφερειακή μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button