ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Παπαναστασίου για Τραπεζιώτη: «πρόδηλη η βουλιμική του διάθεση για ανέξοδη προβολή»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου απαντά στην ανακοίνωση της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» του Δ. Τραπεζιώτη για τη δημιουργία Μουσείου Καπνού στο Αγρίνιο.

Ο κ. Τραπεζιώτης, στην ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον δήμαρχο Αγρινίου ότι αρνήθηκε την πρόταση να αιτηθεί ο δήμος Αγρινίου στο ΥΠΑΑΤ να του παραχωρηθεί το κτήριο του Καπνικού Σταθμού ‘Έρευνας Αγρινίου προκειμένου να υλοποιηθεί στο κτίριο αυτό η πρόταση  της  Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για Μουσείο Καπνού στο Αγρίνιο.


Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης Τραπεζιώτη, « η άρνηση αυτή του Δημάρχου είχε ως επιχείρημα ότι δεν μπορεί ο Δήμος να «φορτώνεται» κτίρια και να μην ξέρει πως να τα αξιοποιήσε».

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Παπαναστασίου απαντά πως το εγχείρημα για το Μουσείο Καπνού έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα με ανακοίνωσή του ο Γ. Βαρεμένος. Στη συνέχεια ο κ. Παπαναστασίου κατηγορεί τον Δημ. Τραπεζιώτη για «πρόδηλη  βουλιμική διάθεση για ανέξοδη προβολή» και συνεχίζει λέγοντας ότι «ως αντιπολίτευση, κατέχει το θλιβερό προνόμιο να στερείται παντελώς προτάσεων και να κάνει κριτική με μόνο όπλο τον πολιτικό καιροσκοπισμό».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

 «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βαρεμένος γνωστοποίησε, σε συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την παραχώρηση των κτηρίων του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου προκειμένου να δημιουργηθεί  Πολιτιστικό Κέντρο και ένα Μουσείο Καπνού.  Ένα εγχείρημα που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα ο κ. Τραπεζιώτης επαναφέρει το θέμα ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή. Γιατί άραγε;

Είναι προφανές ότι κάπου εδώ καταρρέουν οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τραπεζιώτη για  αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.  Και ακόμη χειρότερα,  είναι πρόδηλη η βουλιμική του διάθεση για ανέξοδη προβολή.

Η αλήθεια είναι μία. Ότι, ως αντιπολίτευση, κατέχει το θλιβερό προνόμιο να στερείται παντελώς προτάσεων και να κάνει κριτική με μόνο όπλο τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

Όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου,  τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τραπεζιώτης  με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, είναι  ιδιοκτησία του  Υπουργείου Πολιτισμού, όπως όλοι γνωρίζουν, εδώ και πολλά χρόνια  με την δέσμευση από το 2012  να γίνει Διαχρονικό Μουσείο. Δυστυχώς, ενώ οι υποσχέσεις ήταν πολλές,  μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την χρηματοδότησή του. Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή του .

Το ζητούμενο είναι να λειτουργούμε στοχευμένα και μεθοδικά. Η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και σημαίες πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι Δημότες Αγρινίου κουράστηκαν να τους τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button