ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παπαναστασίου σε Εθνική Τράπεζα: «Εμπαιγμός για το Αγρίνιο το κλείσιμο του καταστήματος στην Εθν. Αντιστάσεως»

Ο δήμαρχος Αγρινίου κατέθεσε ένσταση για το κλείσιμο του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καταθέτει την ένσταση του για το κλείσιμο του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Στην επιστολή του χαρακτήρισε εμπαιγμό για το Αγρίνιο και τους όμορους Δήμους την απόφαση για κατάργηση ενός εκ των δύο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν στην πόλη. «Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής», υποστηρίζει.


Παράλληλα, ο κ. Παπαναστασίου σημειώνει ότι η απόφαση αυτή παραβλέπει τις ανάγκες των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής που εκτείνεται πέρα από τα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Tο κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αποτελεί εμπαιγμό για το Αγρίνιο και τους όμορους Δήμους η απόφαση για κατάργηση ενός εκ των δύο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν στην πόλη.

Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής.

Είναι γνωστό ότι η Εθνική Τράπεζα αποτελεί τον παλαιότερο Τραπεζικό Όμιλο της Χώρας καλύπτοντας πληθώρα συναλλαγών ενός πολύ μεγάλου πελατολογίου. Αυτό ισχύει και στον Δήμο Αγρίνιου όπου για την εξυπηρέτηση πληθυσμού περίπου 100.000 κατοίκων λειτουργούν, μέχρι σήμερα, δύο καταστήματα.

Εκτός από τους Αγρινιώτες εξυπηρετούνται ακόμη πολίτες του Θέρμου, όλων των παρατριχώνιων περιοχών, της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και της Ευρυτανίας όταν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Καρπενήσι.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο κατάστημα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει αυτές τις επιπλέον ανάγκες και να είναι προσβάσιμο σε πολίτες που διαμένουν στην περιφέρεια του δήμου καθώς αποτελεί κόμβο εισόδου και εξόδου της πόλης.

Η βούληση του Ομίλου να προχωρήσει στην παύση της λειτουργίας του 2ου καταστήματος κατακεραύνωσε τους πολίτες και προβλημάτισε επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς διαταράσσεται ευθέως η οικονομική τους δραστηριότητα.

Επιπροσθέτως, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σκοπό της ύπαρξής του που είναι η αυτονόητη εξυπηρέτηση των πελατών και η εύρυθμη λειτουργία των δύο καταστημάτων.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής που εκτείνεται πέρα από τα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Ελπίζω ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημα της Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων και θα επανεξετάσετε όποια πρόθεση για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

 1. Μπράβο κ. Δήμαρχε, συγχαρητήρια για την άμεση και τεκμιωρημένη αντίδρασή σου!
  Παρεμπιπτόντως μήπως άκουσες τίποτα για την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Παραβόλας; ;
  Σε απασχόλησε; ;;
  Γιατί. Τράπεζες και εμπόριο δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους αγρότες!!!!
  Καλημέρα.
  Καλά το πας!!

 2. Δήμαρχε μετά την τελευταία μεγάλη ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών οι τράπεζες πλέον πέρασαν σε ξένα χέρια.στα Δ.Σ πλέον μιλάνε μόνο αγγλικά και δεν τους νοιάζει τι θα κάνει η τοπική κοινωνία.γι.αυτο άδικα κουραζεσε με επιστολές.αν θέλεις πάντως να σου απαντήσει κάποιο Γκόλντεν μποι γράψε άλλη μια επιστολή στα αγγλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button