Αυτοδιοίκηση

Παπαναστασίου προς Κατσιφάρα: "Πάρε πίσω την απόφαση για το Βόνιτσα-Λευκάδα και Ακτιο-Άγιος Νικόλαος" (video)

koi-papanastasiou-synxi1

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να χρηματοδοτήσει με περίπου 53 εκατομ. ευρώ τους οδικούς άξονες Ακτιο – Άγιος Νικόλαος και την σύνδεση της Αμβρακίας οδού με την Λευκάδα, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Γ. Παπαναστασίου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο.

Ο κ. Παπαναστασίου συγκεκριμένα χαρακτήρισε “αδιανόητο” να δίνεται ένα τόσο μεγάλο πόσο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για δρόμο που εξυπηρετεί πρωτίστως άλλες περιοχές και άλλες Περιφέρειες αφού θα δαπανηθούν περίπου 53 εκατ. ευρώ για τους δυο συγκεκριμένους οδικούς άξονες, από τα συνολικά 131 εκατ. ευρώ που διαθέτει το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος (ΕΣΠΑ Περιφέρειας) για τις υποδομές.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο που σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της Αιτωλ/νίας και της Δυτικής Ελλάδος, αλλά στην ανάπτυξη της Λευκάδας και της Πρέβεζας. “Με μια μαγική πράξη το έργο δεν χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ αλλά από την Περιφέρεια, με φορέα υλοποίησης μάλιστα το Υπουργείο! Είναι αδιανόητο την στιγμή που υστερούμε σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, να δίνονται αυτά τα χρήματα”, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, που έκανε γνωστό πως χθες Σάββατο ζήτησε προσωπικά από τον Περιφερειάρχη να πάρει πίσω την απόφαση του, όταν τον συνάντησε στις Παπαδάτες.

koi-papanastasiou-synxi2

“Οι πολιτικοί άνδρες όταν καταλαβαίνουν ότι κάνουν λάθος , θα πρέπει να κάνουν πίσω” είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που τίθενται για την ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα είπε πως η 2η θητεία του κ. Κατσιφάρα στην Περιφέρεια είναι καλύτερη σε σχέση με την πρώτη , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, ειδικά σε μείζονα ζητήματα, όπως το συγκεκριμένο.

Ακόμη ο Δήμαρχος Αγρινίου, αναφέρθηκε στην προκοστολόγηση του έργου της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, η οποία όπως είπε είναι περίπου στα 72,3 εκατομ. ευρώ και σημείωσε πως δεν διαφωνεί με τα δυο επίμαχα έργα, ζητώντας όμως να μην χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ αλλά από το Υπουργείο Υποδομών, όπως αρχικά ήταν ο σχεδιασμός. Εξέφρασε την απορία του μάλιστα για το τι μπορεί να μεσολάβησε και ο Περιφερειάρχης να αποφάσισε την χρηματοδότηση με χρήματα του ΠΕΠ αυτών των δυο οδικών αξόνων.

Μίλησε ακόμη για “διαλυμένο οδικό δίκτυο” στην Αιτωλ/νία και την δυτική Ελλάδα, με 4.000 χιλιόμετρα επαρχιακό οδικό δίκτυο και 700 χιλιόμετρα εθνικό, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για “πανηγυρικές ανακοινώσεις” για τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων που δίνονται για εθνικό οδικό δίκτυο στην Αιτωλ/νία , την στιγμή που από αυτά θα δοθούν μόλις έξι εκατομμύρια για το Αντίρριο – Μενίδι: “Με αυτά τα χρήματα ούτε τις λακκούβες δεν θα καλύψουν” είπε συγκεκριμένα.

Ζήτησε ακόμη από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα να πάρει απόφαση ώστε να παρθεί πίσω η χρηματοδότηση και να γίνει ένας ποιο σωστός σχεδιασμός για την αξιοποίηση αυτών των πόρων.

koi-papanastasiou-synxi3

koi-papanastasiou-synxi4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button