ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Γ. Παπαναστασίου: “να λάβουμε μια γενναία απόφαση για το περιβαλλοντικό τέλος”

“H ΔΕΥΑ Αγρινίου υποχρεούται να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει” σημειώνει στη δήλωση του ο δήμαρχος Αγρινίου, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσει το θέμα.

H προσθήκη του περιβαλλοντικού τέλους για το Πράσινο Ταμείο στους λογαριασμούς της ΔΕΥΥΑ απορρίφθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης, με 20 ψήφους κατά και 17 μόλις υπέρ.

Για το ίδιο θέμα, τον Ιούνιο του 2019, στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αγρινίου είχε χαρακτηρίσει το περιβαλλοντικό τέλος ότι είναι ένα τέλος νταβατζιλίκι που το έχει βάλει το κράτος.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε για την εφαρμογή περιβαλλοντικού τέλους για την λεκάνη απορροής του Αχελώου:

«Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκαν πολλά, τόσο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ όσο και μετά, σχετικά με την εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους στην ΔΕΥΑΑ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω, προκειμένου οι πολίτες να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση, ότι το περιβαλλοντικό τέλος επιβάλλεται κατ’ εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας η οποία εναρμονίζεται με το κοινοτικό δίκαιο και τις κοινοτικές οδηγίες. Αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις λεκάνες απορροής όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το τέλος επιβάλλεται σε όλους τους φορείς που διαχειρίζονται ύδατα λεκανών απορροής ποταμών όπως του Αχελώου. Δηλαδή, η ΔΕΥΑ Αγρινίου υποχρεούται να επιβάλλει το περιβαλλοντικό τέλος το οποίο θα απορροφήσει χωρίς αύξηση τιμολογίων αλλιώς δεν θα έχει προϋπολογισμό και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να λάβουμε μια γενναία απόφαση, παρά τις πολιτικές αντιρρήσεις μας, προκειμένου η ΔΕΥΑΑν’ ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο της παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button