ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παπαναστασίου-Δαμασκηνός: Συζήτησαν την ανακαίνιση του Φαφουτείου Πνευματικού Κέντρου

Στην ατζέντα και η πιθανότητα ίδρυσης νέων Ενοριών στο Αγρίνιο

Τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7ης Φεβρουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Τζιώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μίμης Σκορδόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου κ. Ιωάννης Μιμμής και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιάκωβος Μπαλτάς συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων:


Η πορεία του έργου ανακαινίσεως του Φαφουτείου Πνευματικού Κέντρου (σ.σ. το παλιό οικοτροφείο πίσω από τον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας, που προορίζεται για έδρα της Μητρόπολης στο Αγρίνιο), η δημιουργία νέων Ενοριών στην πόλη του Αγρινίου και θέματα που αντιμετωπίζουν Ιεροί Ναοί της περιοχής.

Επίσης καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τα Εγκαίνια των προσωρινών Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και συζητήθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου και των Ελευθερίων της πόλεως.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσητης Μητρόπολης, διαπιστώθηκε και πάλι η βούληση των δύο πλευρών να υπάρχει στενή και συνεχής επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη οργάνωση του εκκλησιαστικού και του κοινωνικού έργου.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Αντί να πάει σε κάνα σχολείο δημοτικό η γυμνάσιο να προσφέρει η εκκλησία η ο δήμαρχος έστω ένα γεύμα σε παιδάκια που δεν έχουν ας πούμε να πάρουν μια τυρόπιτα η κάτι άλλο ας αφήσουν τις πλατείες τους φωτισμούς τα έργα η την ανακαίνιση – ίδρυση νέων ναών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button