ΠαραπολιτικάΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Γιατί επικαλέστηκε την νωπή λαϊκή εντολή ο Παπαναστασίου

«Το τι θα κάνει η αντιπολίτευση, αν θα δείξει ανοχή ή θα κάνει από την αρχή σκληρή αντιπολίτευση είναι δικό της θέμα», είπε σε κάποια στιγμή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στο Αγρίνιο ο δήμαρχος της πόλης και όλοι στην αίθουσα σκέφτηκαν ότι λέει κάτι το αυτονόητο.

Όμως είχε και συνέχεια ο λόγος του Γ. Παπαναστασίου. «Θέλω όμως να θυμίσω ότι έχουνε νωπή λαϊκή εντολή από τους Αγρινιώτες και ότι εκλεχθήκαμε με αυξημένο ποσοστό από την προηγούμενη θητεία μας», δήλωσε και προκάλεσε απορίες.


Για ποιον λόγο μπορεί να ανέφερε την νωπή λαϊκή εντολή και τον αυξημένο ποσοστό της παράταξής του, δηλαδή; Αν όχι για να καταδείξει ότι , όσο να’ ναι, δεν πρέπει να αρχίσει από τώρα το σκληρό ροκ; Μάλλον αυτό είχε κατά νου. Κάτι σαν «ρωτήστε ότι θέλετε αλλά εγώ κέρδισα πριν λίγους μήνες, οπότε κάντε ανάλογη αντιπολίτευση για ένα διάστημα, ξέρω γω, …ενός χρόνου»!

Πιθανώς, βέβαια, να μην περίμενε στο πρώτο συμβούλιο της νέας θητείας τόσες πολλές ερωτήσεις και επί παντός του επιστητού μάλιστα. Με Αχελώο μέσα, σχολεία, Πανεπιστήμιο, τα πάντα!

Ίσως να σκέφτηκε «αν αρχίσαμε έτσι φαντάσου τι έχει να γίνει σε μερικούς μήνες», δηλαδή. Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση, μάλλον κάτι συνηθισμένο για τα δεδομένα του δημοτικού συμβουλίου του Αγρινίου.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Νίκος Γκρίζης επανέφερε το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του συμβουλίου. Διότι, λέει, αν είναι να χρειάζεται μιάμιση ώρα για να τελειώσουν οι ερωτήσεις και οι ανακοινώσεις για να μπει το συμβούλιο στα προ ημερήσιας διάταξης(!) θα έχουμε πάλι τα γνωστά των προηγούμενων ετών…

Τέλος, ως προς την ανάγνωση του αποτελέσματος, ο κ. Παπαναστασίου ως πολιτικός που είναι, την ερμηνεύει κατά πως τον βολεύει. Την προηγούμενη πενταετία επικαλούνταν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου και στην τρέχουσα θητεία  του… πρώτου.

Και πως θα μπορούσε να επικαλεστεί την επίδοση του δεύτερου γύρου, αφού  είναι από τους ελάχιστους επανεκλεγέντες δημάρχους στην Ελλάδα, που πήρε λιγότερες ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο (περίπου 1000), ενώ σε σχέση με τον δεύτερο γύρο του 2014, έλαβε… 9.000 λιγότερες.

Με δεδομένη και την αποχή αλλά και το ποσοστό του επί των εγγεγραμμένων (περίπου 20%) , δεν το λες και ισχυρή εντολή. Και αυτο το γνωρίζει ο δήμαρχος.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button