PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αντιδήμαρχοι: “Σφιχτό” προεκλογικό σχήμα ή μία από τα ίδια;

“Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”  θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο σχόλιο για τις αλλαγές στο δημοτικό σχήμα των αντιδημάρχων του Αγρινίου, όπως αυτό υπογράφτηκε και δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα από τον Γιώργο Παπαναστασίου.

Μια καλύτερη ανάγνωση παράλληλα φανερώνει άλλες προθέσεις:  Ο Δήμαρχος επαναφέρει δυο συνεργάτες του, τους κ. Μελιάδη και Καλαμπαλίκη σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα: Αυτεπιστασία, καθαριότητα, πράσινο κλπ, τομείς που ο Δήμος για πολλούς και διάφορους λόγους, χωλαίνει.
Άλλωστε η καθημερινότητα ήταν μια από τις προεκλογικές σημαίες της πλειοψηφούσας παράταξης, και κατά γενική ομολογία δεν κατάφερε να την βελτιώσει. Μάλλον το αντίθετο.

Έτσι γι’ αυτόν τον τελευταίο χρόνο, η δημοτική αρχή θέλει να “φορτσάρει” με τους ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του δημάρχου που ο ίδιος θεωρεί ότι θα αποδώσουν σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν.

Η αλλαγή Αδάμη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητη. Η βραχύβια θητεία του, που κατά γενική ομολογία ήταν καλή, προκάλεσε έκπληξη και πληροφορίες αναφέρουν πως και ο ίδιος δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος… Πληροφορίες υπάρχουν και για άλλους δυσαρεστημένους Συμβούλους πάντως, που ήλπιζαν έστω την τελευταία στιγμή σε αξιοποίηση.
Παράλληλα, μέσα από αυτήν την απόφαση αποκαλύπτονται και οι προεκλογικές “συμφωνίες”, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αναφορά θα πρέπει να γίνει στην κ. Σαλακίδου που παραμένει στο σχήμα των αντιδημάρχων και πάλι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και με αντιμισθία. Ο κ. Παπαναστασίου κρίνει μάλλον πως είναι χρήσιμη η παρουσία της, αν και γι’ αυτό είχε διαφορετική άποψη πριν από μερικά χρόνια ως δήμαρχος ο Παύλος Μοσχολιός, με αποτέλεσμα η κ. Σαλακίδου να αποχωρήσει και να αλλάξει πολιτική ρότα, εκνευρισμένη από την μη αξιοποίηση της…

Ρόλο… τοπικού Βερναρδάκη αναλαμβάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας. Για πρώτη φορά παρατηρείται η τοποθέτηση Συμβούλου που θα συντονίζει το έργο της δημοτικής αρχής. Πάντως, κάποιοι δεν θα δεχτούν εύκολα τοποτηρητή στα χωράφια τους…

Στον Σπύρο Αδάμη επιφυλάχθηκε ένας ρόλος διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου. Αυτό δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο, μιας και μόλις πρόσφατα εισηγήθηκε το θέμα των χαμένων αρχείων των αφων Παναγόπουλου. Εκεί όμως είχε διαφοροποιηθεί από τον Δήμαρχο και δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες, ενώ ο Γ. Παπαναστασίου επέμεινε για κάτι τέτοιο.

Τέλος, μάλλον είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου θα λαμβάνουν αντιμισθία (μικτά 1.700 ευρώ περίπου). Έχει ίσως κι αυτό την εξήγηση του…

Π.Η.Τ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Ένα Σχόλιο

  1. Ολόκληρος στρατός αντιδημάρχων με αντιμισθία, όταν μάλιστα κάποιοι είτε δεν έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα είτε είναι ακριβώς η ίδια με κάποιου άλλου! Και για λόγους… οικονομίας να υπάρχει μόνο ένα ΚΕΠ σε μια πόλη 70.000!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close