Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο παπαγάλος… αξιοθέατο της Μπαϊμπά! (φωτο)

Γνωρίστε τον Χάρη – Ένα από τα ευφυέστερα πουλιά στον κόσμο στο pet shop της Μπαϊμπά.

Είναι ο Χάρης κι έχει «κλέψει» τις καρδιές των περαστικών της οδού Μπαϊμπά στο Αγρίνιο. Ο παπαγάλος που… μιλάει στους περαστικούς και αυτοί τον κοιτούν… απορημένοι, θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα ευφυέστερα πουλιά στον κόσμο! Πρόκειται για έναν παπαγάλο που είναι γνωστός ως ζακό ή ως γκρίζος παπαγάλος.

Ζει κατά κύριο λόγο στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, ωστόσο χαρακτηρίζεται από την ευγενή συμπεριφορά του και την ικανότητά του να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία!

Ο Χάρης είναι γνωστός σε όλους στην Μπαϊμπά, ενώ οι γείτονες του Pet Shop “Happy Feet” περνούν για να του πουν μία καλημέρα και να ξεκινήσουν όμορφα τη μέρα τους. Εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι ο Χάρης υπακούει πλήρως το αφεντικό του και παρόλο που -πολλές φορές- κυκλοφορεί ελεύθερος, παραμένει πιστός στον χώρο του και στο αφεντικό του.

Αξιοσημείωτο για τον χαρακτήρα του, όπως λέει και ο Κωνσταντίνος Μπουλούμπασης, είναι ότι «πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή απασχόληση με κάποιον άνθρωπο ή με κάποιο παιχνίδι, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να γίνει αγχώδης και ν’ αναπτύξει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά»…!

 

agriniovoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button