ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παντελής Βαμβακάς: «Θα παλέψουμε για την ακύρωση της μεταφοράς του Ιστορικού-Αρχαιολογικού» (video)

Το γραφείο του γνωστού νομικού, έχει αναλάβει την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου, στο γνωστό δικηγορικό γραφείo του Παντελή Βαμβακά και των συνεργατών του, ανατέθηκε η επιστημονική – νομική υποστήριξη της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. για την μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας απο το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Το γραφείο αναλαμβάνει την επιστημονική αλλά και την νομική εκπροσώπηση της υπόθεσης για να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο εκδόθηκε αρχές Ιουλίου.


Το Προεδρικό Διάταγμα προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Η κυβερνητική απόφαση, που αποτελεί υλοποίηση του «αναπτυξιακού σχεδιασμού» του Πανεπιστημίου της Πάτρας, έχει προσκρούσει στις αντιδράσεις φορέων του Αγρινίου (δήμος, δημοτικές παρατάξεις, κινήσεις ενεργών πολίτων, Σύνδεσμος Φιλολόγων, Β’ ΕΛΜΕ, Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία, παράρτημα ΕΜΕ, κλπ), που πλέον συντονίζονται, προεξάρχοντος του δήμου, ώστε να γίνει η σχετική προσφυγή.

«Αποδεχθήκαμε την τιμητική πρόσκληση αυτή του δημάρχου και του δήμου ο οποίος θα αναλάβει την αίτηση ακυρώσεως. Ήταν χρέος προς την πόλη να την αναλάβουμε, μας γεμίζει με ιδιαίτερη ευθύνη καθώς πρόκειται για ένα θέμα υψηλής σημασίας και από άποψης νομικής, και από άποψης εργασίας και θα έχουμε πιστεύω θα έχουμε ένα αίσιο τέλος, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάθεση της ακυρώσεως», αναφέρει σε δηλώσεις του στο AGRINIOTV, ο γνωστός νομικός Παντελής Βαμβακάς:

Παρόμοια περίπτωση προσφυγής έχει καταγραφεί και στον δήμο Αιγιάλειας, όπου κατατέθηκε αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έγινε δεκτή.
«Το σκεπτικό της απόφασης το γνωρίζουμε και θα το αξιολογήσουμε όσον αφορά την αναστολή. Θα κρίνουμε και εμείς βέβαια αν πρέπει να καταθέσουμε αίτηση αναστολής. Θεωρώ ότι επί του παρόντος είναι πρώιμο να το ερευνήσουμε αυτό, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως μιας και οι προθεσμίες είναι δεσμευτικές, μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου

Ο κ. Βαμβακάς, συμπλήρωσε ακόμη πως θα πρέπει να γίνουν ενέργειες σύντομα και υπάρχει επιτελείο καθηγητών (Σύνδεσμος Φιλολόγων, ΕΛΜΕ κλπ) οι οποίοι εθελοντικά προσφέρουν τη στήριξη από τους οποίους ζητήθηκε τη συνδρομή για να τεκμηριώσουν, όσον αφορά το επιστημονικό επίπεδο, τους λόγους που επιβάλλουν την ακύρωση της μεταφοράς του Τμήματος και ου θα παρουσιαστούν στο ΣτΕ.

«Όλοι δουλεύουν για ένα κοινό σκοπό για να μη μεταφερθεί το τμήμα… η φυγή των φοιτητών από το Αγρίνιο περίπου 1.500 με 2.000 φοιτητές αντιλαμβάνεστε τι αντίκτυπο οικονομικό πολιτιστικό επιστημονικό έχει για την πόλη. Θεωρώ ότι είναι τεράστιο ζήτημα και μία απλή ματιά φαίνεται φαίνεται η κατάσταση η οποία έχει αρχίσει να δημιουργείται από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα. Θεωρούμε ότι η αίτηση ακυρώσεως ασκείται στο υψηλότερο επίπεδο της βαθμίδας της δικαιοσύνης», σημείωσε ακόμη ο κ. Βαμβακάς.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button