ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πανσέληνος Μαρτίου: Το Φεγγάρι του Σκουληκιού

Η Πανσέληνος του Μαρτίου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Σκουληκιού.

Το πρώτο Φεγγάρι της άνοιξης εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής και ήταν ορατό από όλες τις περιοχές, καθώς η φωτεινότητα άγγιξε το 100%.

Μάλιστα, η Πανσέληνος του Μαρτίου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Σκουληκιού, γιατί έχει λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, ενώ τότε τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια.

Συγκεκριμένα, στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

Παράλληλα, τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button