ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Πάνος Παπαδόπουλος για ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…»

«Το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίστηκε για μια ακόμη φορά στο χθεσινό (11/10/2021) Δημοτικό Συμβούλιο – που προκάλεσαν είκοσι (20) δημοτικοί σύμβουλοι – για το ΧΥΤΑ, είχε και πάλι “πρωταγωνιστή” το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου», αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Συμμαχίας για το Μέλλον» Πάνος Παπαδόπουλος.

Τονίζει εν συνεχεία ότι:


«Ο κ. Δήμαρχος αγνοώντας ετσιθελικά και αυτοκτονικά την πρόταση του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων καθώς και του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, επέμενε να βαράει το… βιολί απόδοσης ευθυνών στην απελθούσα δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Εσείς δεν κάνατε τίποτε και ότι εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα»!

Η πρότασή μας ήταν μία και συγκεκριμένη:

  • Συγκρότηση επιτροπής από τους επικεφαλής των παρατάξεων, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των εργαζομένων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Ενεργοποίηση – λειτουργία του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και συμμετοχή σ’ αυτήν του Δημάρχου.
  • Ενημερωτική καμπάνια δημοτών.
  • Άμεσες ενέργειες για επίσπευση εργασιών αποκατάστασης του ΧΥΤΑ και δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
  • Δράσεις ανακύκλωσης, διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης για την μείωση των οικιακών απορριμμάτων.

Ο κ. Δήμαρχος το μόνο που δέχθηκε ήταν η δημιουργία τριμελούς επιτροπής (;) υπό τον ίδιο και δύο πολίτες που θα υποδείξει η αντιπολίτευση, με σκοπό την διαχείριση της καθημερινότητας και την ανακύκλωση!! Με δυο λόγια καταδεικνύει την ανεπάρκειά του και ακυρώνει στην πράξη τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για τη βελτίωση της καθαριότητας.

Μια επιτροπή η οποία ποτέ δεν θα λειτουργήσει. Κατά τα άλλα όλα τα θέματα λύθηκαν και τα σκουπίδια θα πηγαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από υπογραφή ΚΥΑ, στη Ναύπακτο!

Μα πού απευθύνεστε; Το μέτρο της κοινής λογικής σας διακατέχει ή το χάσατε πλέον και αυτό;

Κύριε Δήμαρχε, επειδή δεν μπορεί να παίζετε πλέον με τη δημόσια υγεία, λογικευτείτε, πριν τα σκουπίδια έλθουν στην πόρτα του Δημαρχείου και την κεντρική πλατεία ως δημόσιο θέαμα…

ΥΓ1. Σε λίγες μέρες ανοίγει τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλ/νίας στο Ξενοκράτειο. Θα είναι εικόνα πρωτεύουσας πόλης αυτή, να έχει “πήξει” από τα σκουπίδια και οι πέριξ δρόμοι να μην έχουν προσβασιμότητα;

ΥΓ2. Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, να γνωρίζετε πλέον ότι η τήρηση των ορίων θεσμικής λειτουργίας και θεσμικής εκτροπής, αρχίζει και εκφεύγει των αρμοδιοτήτων σας, όταν προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα…» 

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button