ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πάνος Καψάλης: “Η δημοτική αρχή θυσίασε το πάρκο στον βωμό της πολιτικής σκηνής”

Σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την διαχειριστική μελέτη του πάρκου Αγρινίου και προς ενημέρωσή των Δημοτών, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Αγρίνιο Μπορείς, Πάνος Καψάλης, κάνει μια σειρά από παρατηρήσεις, στο προφίλ του στο facebook, μετά την χθεσινοβραδινή παρουσίαση της διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Παπαστράτειου δημοτικού πάρκου.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Κατα ομολογία του μελετητή και συνάμα της Δημοτικής Αρχής μετά από ερωτήσεις που έγιναν από εμένα και υπόλοιπους συναδέλφους μας επιβεβαιώθηκε ότι η παραδοτέα μελέτη δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την αρχική πρόταση – μελέτη που είχε παρουσιαστεί στο Παπαστράτειο μέγαρο το 2017.

Η ομολογία αυτή αποδεικνύει περίτρανα:

– Την αδυναμία της αναδόχου εταιρείας να υποστηρίξει όλα όσα αρχικά είχε παρουσιάσει στην πρόταση της σαν βασικές παρεμβάσεις και τελικά προσαρμόστηκε-συμβιβάστηκε σε ότι του πρότειναν οι υπηρεσίες μόνο και μόνο για την τελική υπογραφή της μελέτης και την παράδοση αυτής στο Δήμο Αγρινίου.

– Την παραπληροφόρηση από την πλευρά της εταιρείας ότι η τότε πρόταση-μελέτη ήταν προσεγμένη από όλες της πλευρές και ήταν έτοιμη για να κατασκευασθεί το έργο αλλά όπως αποδείχθηκε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

– Την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει και να ζητήσει ευθύνες από την ανάδοχο εταιρεία για την εικονική-ανεφάρμοστη πρόταση που είχαν αρχικώς καταθέσει και την είχαν δώσει προς διαβούλευση μόνο και μόνο για να είναι ωραία στις διαφάνειες και στην έντυπη μορφή παραπλανώντας όλους.

– Την υποταγή της όλης διαδικασίας στον βωμό της τελικής υπογραφής για να μην χρεωθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή ως αποτυχία την μη Ανάπλαση του Πάρκου.

Οφείλει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει επισήμως τους Δημότες κάνοντας μια νέα παρουσίαση και δείχνοντας το τι τελικά θα γίνει στο Πάρκο όπως είχε πράξει αρχικώς το 2017.
Οφείλει η ανάδοχος εταιρεία να δώσει εξηγήσεις δημόσια πως από την αρχική προσεγμένη μελέτη από όλες πλευρές έφτασε στο σημείο να ζητά «ελεημοσύνη» από τις υπηρεσίες για την υπογραφής της και όπως λέει και η λαϊκή παροιμία να καταλήξει στο «Σφαξε με αγα μου να αγιάσω».

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ένα τόσο σημαντικό έργο τελικώς δεν μπορέσε να το υποστηρίξει και το θυσιάζει στον βωμό της πολιτικής σκηνής, αρκείτε στο να γίνει «κάτι» όπως να είναι. Δίχως καμία ουσιαστική παρέμβαση που θα συμβάλλανε σε ολα τα «ωραία» που αναγραφόταν στην αρχική τεχνική έκθεση.
Αντιμετωπίστηκε σαν ένα κοινό έργο της σειράς που θα βγει από πάνω της χωρίς πολιτικό κόστος. Το Αγρίνιο επενδύει στο πάρκο κύριε Δήμαρχε περιμένοντας να αποκομίσει οφέλη από αυτό αλλά φοβάμαι ότι δεν θα αποκομίσει τα οφέλη που του αξίζει.

Είναι πεποίθηση μας ότι το πάρκο πρέπει να γίνει.
Πρέπει όμως να ανταποκρίνεται πραγματικά στα σύγχρονα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής πόλης, πληρώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις τις εποχής μας και του μέλλοντος σεβόμενοι την ιστορικότητα του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button