Γεγονότα

Πανηγύρια φοροδιαφυγής

1pol-panigiri

Στο στόχαστρο των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργάνωσαν εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της χώρας, λησμονώντας, μερικοί από αυτούς, να δηλώσουν τα νόμιμα παραστατικά και να αποδώσουν τους ανάλογους φόρους.

Στις 28 Αυγούστου 2013, η είδηση του πανηγυριού σε ένα σχετικά άγνωστο χωριό της Αχαΐας (Άνω Καστρίτσι) όπου ανοίχτηκαν 250 σαμπάνιες στα πόδια της αοιδού Μαρίας Σαμίου έκανε τον γύρο του διαδικτύου, καθώς -ομολογουμένως- είναι ένα θέαμα που σπάνια συναντά κάποιος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Όπως είναι λογικό, το εν λόγω περιστατικό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τα οποία στο άκουσμα της είδησης ήρθαν σε επαφή με την Αʼ ΔΟΥ Πατρών και έδωσαν εντολή να διενεργηθεί έλεγχος για τη «ζημιά» που έγινε για χάρη της τραγουδίστριας.

Αυτό που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των φορολογικών υπηρεσιών είναι το γεγονός ότι ο Αθλητικός Όμιλος Άνω Καστριτσίου που διοργάνωσε την εκδήλωση είχε πάρει φοροαπαλλαγή, χωρίς όμως να ενημερώσει την αρμόδια ΔΟΥ ότι πρόκειται να παραγγείλει και να «σπάσει» 250 σαμπάνιες.

«Δήλωσαν ότι θα κάνουν μια εκδήλωση για τον αθλητικό σύλλογο και πήραν φοροαπαλλαγή. Η απαλλαγή σωστά δόθηκε. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όμως, πήγε ένα φορτηγό και ξεφόρτωσε κούτες με σαμπάνιες. Δεν μπορούν οι σύλλογοι να είναι εφαλτήριο για φοροδιαφυγή. Δεν δικαιολογούνται 250 μπουκάλια σαμπάνια σε τέτοιο χώρο δωρεάν συνεύρεσης. Αν κάποιος θέλει να κάνει επίδειξη πλούτου στους συγχωριανούς του, θα πρέπει να δείξει από πού προέρχεται ο πλούτος και να πληρώσει και τους φόρους» αναφέρουν στελέχη της υπηρεσίας μιλώντας στο zougla.gr.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button