Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Μέσω… Αγρινίου, συνεργασία του Παν/μίου Πατρών με το Πανεπιστήμιο Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Πανεπιστήμιο της Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου – Beijing University of Chemical Technology (BUCT), το οποίο  προσφέρει τη δυνατότητα για τη δημιουργία διμερών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Το BUCT είναι ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα, που κατατάσσεται στο 1% των κινεζικών πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της έρευνας και την προσέλκυση κονδυλίων, έντεκα (11) καθηγητές του οποίου αποτελούν μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Η υπογραφή του Μνημονίου ήλθε ως αποτέλεσμα της επίσκεψης πενταμελούς αντιπροσωπείας από το BUCT στο Πανεπιστήμιό της Πάτρας, αποτελούμενη από τον Πρύτανη, Κοσμήτορες και Καθηγητές του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνεργασίας προήλθε από το Τμ. Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων (Αγρίνιο) και κυρίως τον Καθηγητή Ευ. Παπαδάκη, που ορίστηκε και «συντονιστής» του Μνημονίου.

Με την ευκαιρία αυτή, σας υπενθυμίζεται ότι στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στη διεύθυνση: https://erasmus.upatras.gr/agreements/mou, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη και εύχρηστα φίλτρα αναζήτησης, μπορείτε να αναζητήσετε τα ενεργά Μνημόνια του Ιδρύματός μας ανά Σχολή, φορέα / ίδρυμα συνεργασίας ή χώρα και να αναγνώσετε σε πλήρη μορφή τα υπογεγραμμένα κείμενα.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close