Γεγονότα

Πανεπιστήμιο: Εκλογές στη σκιά του «Αθηνά»

Από το πρωί ψηφίζουν  οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και οι παρατάξεις δίνουν δυναμικό παρών στους προαύλιους χώρους του Πανεπιστημίου, στις αίθουσες και στις κάλπες

Εκπρόσωποι των παρατάξεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος μιλούν για τις θέσεις τους αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε διατήρηση των ποσοστών της ελπίζει η ΠΑΣΠ, και σε αύξηση οι άλλες παρατάξεις
Ο Χάρης Μαυρόπουλος πρόεδρος τη ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου και φοιτητής του τμήματος ΔΕΑΠΤ  τονίζει τη σημαντικότητα των φοιτητικών συλλόγων και τις διεκδικήσεις της παράταξης: «Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για τον σύλλογο. Είναι σημαντικό κομμάτι του Πανεπιστημίου το οποίο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και ο φοιτητικός σύλλογος δεν θεωρεί ασήμαντες τις φοιτητικές εκλογές, όπως τις θεωρούν κάποια νομοσχέδια… Μέσα από τα αποτελέσματα εκπροσωπείται ο σύλλογος και σε ότι αφορά την ΠΑΣΠ απώτερος σκοπός είναι μέσα από τη δυναμική μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του φοιτητή. Να λύσουμε προβλήματα «διαβίωσης» εντός του Πανεπιστημίου αλλά και εκείνα που αφορούν τα φοιτητικά δικαιώματα».

Ο πρόεδρος της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου και  φοιτητής του τμήματος ΔΕΑΠΤ, Κωνσταντίνος Βέρρας δηλώνει σχετικά με τη σημερινή διαδικασία: «Έχουμε κατεβάσει κάποιες προτάσεις και σε ότι αφορά  το σχέδιο Αθηνά αλλά και τα συγγράμματα τα οποία θέλουμε δωρεάν, ενώ διεκδικούμε σίτιση και στέγαση όλων των φοιτητών. Γνωρίζουμε πως αυτό είναι κάπως δύσκολο αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πράγματα για το αυτόνομο Πανεπιστήμιο»

Στην Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία  κατεβαίνει με ψηφοδέλτιο στα τμήματα ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ, συμμετέχει η ΕΑΑΚ  και η ΑΡιστερή ΕΝότητα καθώς και ανέντακτοι φοιτητές . Ο Δημήτρης Καραμπίκας εκπρόσωπος της Αριστερή Πρωτοβουλίας  δηλώνει :«Είμαστε ένα μετωπικό σχήμα που κατέβηκε και στις προηγούμενες εκλογές και συνεχίζει. Είμαστε μια συλλογικότητα που αποτελεί Πανελλαδική πρωτοπορία, γιατί σε έναν σύλλογο που λείπει η πολιτικοποίηση θέλουμε να δώσουμε μια μεγαλύτερη ένταση στη πολιτική κουβέντα και μετά να διαφωνήσουμε μεταξύ μας για το ποιος θα είναι ο πολιτικός λόγος που θα εκφράζουμε! Καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν τους αγώνες που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά αλλά και τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας μας με ανοιχτές συνελεύσεις»


Η Πανσπουδαστική, σε μια σύμπραξη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το  οποίο στηρίζει το ψηφοδέλτιο της πρώτης, κατεβαίνει στις κάλπες και των τριών τμήματα του Πανεπιστημίου. Ο Τάσος Σαραντόπουλος πρόεδρος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας: «Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει ως στόχο να ενώσει το φοιτητικό κίνημα  με το εργατικό ( ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ) . Δεν κατεβαίνει όμως στις εκλογές. Η Πανσπουδαστική είναι το συνδικαλιστικό όργανο που κατεβαίνει στις εκλογές . Το ΜΑΣ στηρίζει Πανελλαδικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Οι διεκδικήσεις μας αφορούν τη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Καμία ιδιωτική επιχείρηση μέσα στα Πανεπιστήμια και να ενώσουμε το φοιτητικό κίνημα με άλλα κινήματα που έχουν κοινή πολιτική.. Αυτό που προβάλλεται πως το Πανεπιστήμιο και το τμήμα διεκδικεί να φύγει δεν ισχύει. Δεν διεκδικούμε καμία γεωγραφική ή διοικητική μεταφορά. Είμαστε ολοκληρωτικά ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και διεκδικούμε ,σε οποιαδήποτε πόλη κι αν είμαστε, επαγγελματικά δικαιώματα  σίτιση και δωρεάν στέγαση των φοιτητών».

Τέλος, υπάρχει και το κίνημα της Ένωσης Ανεξάρτητων Φοιτητών που  κατέβασε ψηφοδέλτιο μόνο στο τμήμα του ΔΠΠΝΤ (σ.σ. όπου πέρυσι είχε σημαντικά ποσοστά) , είναι μια ανεξάρτητη φοιτητική έκφραση , χωρίς κομματικούς χρωματισμούς. Η Χριστίνα Χατζιδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Ανεξαρτήτων Φοιτητών σχολίασε :«Σκοπός μας ήταν να εκφραστεί η αντίθεσή μας με τις φοιτητικές παρατάξεις μες στα Πανεπιστήμια. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο αθώο και να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα χωρίς κομματικές διαφορές».
Στις περσινές εκλογές στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο,  η ΠΑΣΠ αναδείχτηκε  πρώτη δύναμη με ποσοστό 52,35% έχοντας την αυτοδυναμία σε δυο Τμήματα.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button