ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Πανελλήνιες: Αγωνία τέλος- Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Μετά τις 13:00 στο results.it.minedu.gov.gr

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την πρεμιέρα στις Πανελλήνιες 2021 με το μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα στις 14 Ιουνίου και σήμερα θα έχουμε τα αποτελέσματα πανελληνίων για τους μαθητές.

Ένας μήνας με αγωνία, διάβασμα, ξενύχτια καρδιοχτύπια αλλά και πρακτικές δυσκολίες λόγω των νέων συνθηκών που επέβαλε και φέτος η πανδημία του κορωνοϊού.

Όλα αυτά όμως, σε λίγο θα είναι παρελθόν και οι μαθητές θα μάθουν επιτέλους πόσο καλά τα πήγαν στα γραπτά τους για να συμπληρώσουν λίγο αργότερα το μηχανογραφικό τους που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν το εισιτήριο για την πολυπόθητη είσοδο στα πανεπιστήμια και στα τει της χώρας.

Στη 13:00 λοιπόν το Υπουργείο αναμένεται να δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα με τρεις διαθέσιμους τρόπους.

  • Μέσω SMS για όσους έχουν κάνει σχετική αίτηση στο gov.gr
  • Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στο results.it.minedu.gov.gr
  • Αναρτημένα σε πίνακες στα σχολεία των μαθητών

Να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Σοφία Ραχμάνη- dikaiologitika.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button