ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Πανελλήνιες 2024: Μηχανογραφικό 2024, ο υπολογισμός των μορίων και πότε θα βγουν οι Βάσεις 2024

Το μεσημέρι της Παρασκευή αναξοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2024, και οι 74.847 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ βρίσκονται πλέον μία ανάσα πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 2024.

Οι συνολικά 90.416 υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες 2024, για μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 σκέφτονται πλέον το μηχανογραφικό και την καλύτερη, για αυτούς, συμπλήρωσή του.


Απαραίτητη προϋπόθεση, ασφαλώς, για την υποβολή του μηχανογραφικού αποτελεί η απόκτηση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η οποία πραγματοποιήθηκε έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν αποτύπωσαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν φέτος οι υποψήφιοι τόσο στην Ιστορία, όσο και σε Φυσική και Μαθηματικά, καθώς στα τρία αυτά μαθήματα καταγράφηκαν και τα υψηλότερα ποσοστά κάτω από τη βάση για τις Πανελλήνιες 2024, με ποσοστό κοντά στο 60%.

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού αλλά και την ανακοίνωση των Βάσεων 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την προθεσμία για την κατάθεση των δυο μηχανογραφικών δελτίων. Το ένα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, και το δεύτερο (Παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή στα δημόσια ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Υπολογισμός μορίων

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ.

Αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όπως άλλωστε και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Πηγή: newsit.gr

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button