sliderΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι πρώτοι των πρώτων σε Λύκεια του Αγρινίου

Τέλος μπήκε στις 11:30 το πρωί στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς «άνοιξε» η ειδική ιστοσελίδες για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σκόρπισε χαμόγελα και ενθουσιασμό σε αρκετούς υποψηφίους, οι οποίοι είδαν τους κόπους μία ολόκληρη χρονιά να ανταμείβονται.

Οι πρώτοι των πρώτων στα Λύκεια του Αγρινίου

Στα αποτελέσματα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου ξεχώρισαν τρεις υποψήφιοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η Ξυραφάκη Κωνσταντίνα-Χριστίνα, με 18.625 μόρια, ο Φραγκούλης Δημήτριος, με 18.532 μόρια και ο Δημούσης Αθανάσιος με 17.950 μόρια.

Για το 3ο Γενικό Λύκειο την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Μαραγιάννη Παναγιώτα, υποψήφια στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκεντρώνοντας 18.550 μόρια. Ο Τσαμπάζης Ιωάννης πέτυχε 18.125, διαγωνιζόμενος στην Ομάδα Προανατολισμού Επιστημών Υγείας. Η Πασιά Ελένη, διαγωνιζόμενη στον Προσανατολισμό των Ανθρωπιστικών Επιστημών βαθμολογήθηκε με 17.975 μόρια.

Στο το 5ο Γενικό Λύκειο, τρεις υποψήφιες στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες: Η Τόλλια Νικολέτα συγκέντρωσε 17.700 μόρια, η Παπαθανάση Αλεξάνδρα 16.830 και η Σκεπετάρη Αλεξάνδρα 16.673 μόρια.

Τρεις υποψήφιους που πρώτευσαν στην Ομάδα Προσανατολισμού των Επιστημών Υγείας και δύο που υπερέβησαν το «φράγμα» των 19.000 μορίων συμπεριλαμβάνουν οι βαθμολογίες από το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, με τον Τομαρίδη Αθανάσιο να σημειώνει βαθμολογία 19.275 μορίων. Η Σπανού Αφροδίτη συγκέντρωσε 19.100 μόρια και η Πατρώνη Αλεξάνδρα 18.700 μόρια.

Τρεις μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αγρινίου πέτυχαν βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων: Η Γιολδάση Νεφέλη-Μαρία συγκέντρωσε 18.800 μόρια, η Μπιτσώρη Νίκη 18.400 μόρια και η Πάνου Σπυριδούλα-Ραφαέλα 18.325 μόρια.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου ο Σαλαούνης Γεράσιμος στον Τομέα Ηλεκτρονικών συγκέντρωσε 18.830 μόρια. Ο Μητσοστέργιος Θεόδωρος πέτυχε στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας 17.440 μόρια, ενώ την τριάδα των πρωτευσάντων συμπληρώνει ο Στεργίου Ολύμπιος με 16.915 μόρια στον Τομέα της Γεωπονίας.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου η Μουσακιάν Εβελίνα, στην Ομάδα Προσανατολισμού Πληροφορικής πρώτευσε με 18.445 μόρια. Στις Επιστήμες Υγείας, Κωσταρέλου Κωνσταντίνα και Λυμπέρη Άννα βαθμολογήθηκαν με 18.440 και 18.360 μόρια αντίστοιχα.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το 2ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Αναμένεται παράλληλα η δημοσιοποίηση των υποψηφίων που πρώτευσαν από τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα».

Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Από το Σάββατο 11-7-2020 μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

H ανάγνωση των βαθμολογικών στοιχείων δείχνει πτωτική πορεία των βάσεων.

Η πτωτική πορεία αναμένεται να σημειωθεί στο σύνολο των σχολών του 1ου, 2ου και 3ου πεδίου ενώ στο 4ο πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα και η Ιατρική σχολή θα πέσει κάτω από το φράγμα των 18000 μορίων, όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια, όπως στην στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως προκύπτει τα μαθημάτα που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν:

– η Χημεία για τους υποψήφιους των θετικών σπουδών και των σπουδών υγείας

– τα Αρχαία για τους υποψήφιους των ανθρωπιστικών σπουδών

– τα Μαθηματικά για τους υποψήφιους των οικονομικών σπουδών

Συγκεκριμένα:

Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στο πρώην μάθημα βαρύτητας των αρχαίων μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10 με το ποσοστό των αριστεύσαντων (με βαθμολογία άνω του 19) να είναι μόλις στο 1,28%.

Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευεσε.

Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

H καταγραφή σε ραβδογράμματα της βαθμολογίας των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κλίμακα βαθμολογίας είναι

0 έως 5 ,

5 εως 10

10 έως 12

12 έως 18 και

18 έως 20

Οι τιμές σε ποσοστό 0/0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button