ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Πανελλαδικές 2020: Οι απαντήσεις στη Βιολογία – Για καλά προετοιμασμένους η Κοινωνιολογία

Για καλά διαβασμένους τα θέματα της Βιολογίας, πιο δύσκολο το 4ο ερώτημα – Μεγάλο μέρος της ύλης κάλυπταν τα θέματα της κοινωνιολογίας – Γιατί καθυστέρησε σήμερα η έναρξη των εξετάσεων.

Με τα μαθήματα της Βιολογίας (Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους ΓΕΛ με το νέο και παλαιό σύστημα.

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για τη Βιολογία με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις για τη Βιολογία με το νέο σύστημα από το φροντιστήριο Πουκαμισάς

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για τη Βιολογία (Θετικών Σπουδών) με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια Λύκεια

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για τη Βιολογία (Θετικών Σπουδών) με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά Λύκεια

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για τη Βιολογία (Γενικής Παιδείας) με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια Λύκεια

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για τη Βιολογία (Γενικής Παιδείας) με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά Λύκεια

Δειτε ΕΔΩ τα θέματα για την Κοινωνιολογία με το νέο σύστημα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΟΕΦΕ το μάθημα της Βιολογίας είναι για καλά διαβασμένους μαθητές ενώ το 4ο ζήτημα μπορεί να δυσκολέψει τους υποψηφίους αν και σε γενικές γραμμές τα θέματα κρίθηκαν βατά.

Σε ό,τι αφορά στην Κοινωνιολογία, σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια τα θέματα κρίθηκαν σαφή ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Οσοι είχαν μελετήσει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μπορεί να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Καθυστέρησε η έναρξη των εξετάσεων

Η σημερινή διαδικασία καθυστέρησε για όλους τους υποψήφιους καθώς δόθηκαν λάθος θέματα στο μάθημα της Βιολογίας στους υποψηφίους του παλαιού συστήματος με τα Εσπερινά Λύκεια και αποσύρθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Τα λάθος θέματα αφορούν σε δύο υποερωτήματα και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αφορούν 35 με 36 άτομα που έδωσαν βιολογία με το παλαιό σύστημα.

Τα συγκεριμένα υποερωτήματα που αποσύρθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν από άλλα και κατά συνέπεια, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής η βαθμολογία θα εξαχθεί μόνο με βάση τα υπόλοιπα θέμα.

Τα αμέσως προηγούμενα μαθήματα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ήταν τα Αρχαία τα θέματα των οποίων κρίθηκαν βατά και τα Μαθηματικά για τα οποία σχολιάστηκε ότι δεν είχαν ακραία ζητούμενα.

Ειδικά, όμως, για τους υποψήφιους με το παλαιό σύστημα τα Μαθηματικά είχαν θέματα με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button