Δυτική Ελλάδα

Πάνε για 5 Νοεμβρίου τα επιδόματα ΟΓΑ

epi-oga2Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, με 15 μέρες δηλαδή καθυστέρηση σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχαν κάνει δημοσίως τόσο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, φαίνεται πως θα πιστωθούν τελικά τα οικογενειακά επιδόματα του τρίτου τριμήνου 2015.

Νέα υπομονή, αρκετές μάλιστα ημέρες θα χρειασθεί ως φαίνεται να κάνουν ακόμα οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, μέχρι να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ. Όμως το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μια 15νθήμερα καθυστέρηση.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button