ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Πανδημία» άρνησης στο εμβόλιο από το προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου

Ο φόβος αλλά και η ασφυκτική ημερομηνία συγκατάθεσης έφεραν αντίθετα αποτελέσματα

Μέσα σε μια ημέρα κλήθηκαν οι υγειονομικοί της χώρας να δώσουν την συγκατάθεσή τους ώστε να τους γίνει ο -προαιρετικός- εμβολιασμός για την Covid-19.

Να θυμίσουμε πως με απόφαση της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας είναι και οι πρώτοι που πρόκειται να εμβολιαστούν και σήμερα κλήθηκαν να ενημερώσουν εάν συναινούν ή όχι.


Εικόνα για το τι συμβαίνει πανελλαδικά δεν υπάρχει ακόμη, όμως μάλλον θα είναι αντίστοιχη με αυτή του νοσοκομείου Αγρινίου.

Στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δυτικής Στερεάς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων (κατά κύριο λόγο διοικητικό, βοηθητικό) σε αυτό έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο. Τουλάχιστον όχι σε αυτή την αρχική φάση.

Η εξέλιξη αυτή έχει πολλές εξηγήσεις. Την μια την έχει δώσει ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που με ανακοίνωση της αναφέρει πως το γεγονός ότι έχει δοθεί μια ασφυκτική ημερομηνία για την συναίνεση των υγειονομικών, μέχρι δηλαδή σήμερα Παρασκευή, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Και μάλλον η ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώνεται.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει από το απόγευμα ζητήσει να μην ισχύσουν οι πιεστικές ημερομηνίες δήλωσης εμβολιασμού και οι Επιτροπές Λοιμώξεων να ενημερώσουν το προσωπικό για την ανάγκη του, υπέρ του οποίου η Ομοσπονδία τάσσεται.

Ένας άλλος λόγος βέβαια, είναι και ο φόβος που υπάρχει σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, μετά και τα δημοσιεύματα περί κάποιων αλλεργικών η άλλων ανεπιθύμητων αντιδράσεων, σε μια πολύ μικρή όμως μερίδα εμβολιασμένων ατόμων σε άλλες χώρες. Το ότι το εμβόλιο είναι καινούργιο, οι φήμες περί πλημμελούς δοκιμασίας του αλλά και και ένα πλήθος ανεξέλεγκτων πληροφοριών ως προς την αποτελεσματικότητα του ή τις επιπτώσεις του, έχουν παίξει επίσης τον ρόλο τους.

Σημαντικό ακόμη είναι το γεγονός πως η όποια επικοινωνιακή εκστρατεία “πειθούς” της κοινής γνώμης προς το παρόν είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όλα αυτά όπως φαίνεται, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τους επαγγελματίες υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ανάμεσα στους εργαζομένους του νοσοκομείου Αγρινίου που αρνήθηκαν τα κάνουν το εμβόλιο, είναι και ένας μικρός αριθμός ιατρών.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button