ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παναιτωλοακαρνανική συγκέντρωση συνταξιούχων στο Αγρίνιο (φωτο)

Συγκέντρωση συνταξιούχων έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, με κεντρικό σύνθημα  «απαιτούμε γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις».

Συμμετείχαν φορείς και σύλλογοι από όλο το νομό ενώ για τη συγκέντρωση στο Αγρίνιο υπήρχαν και δωρεάν λεωφορεία από Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Αστακό, Αιτωλικό, Ναύπακτο και Καινούργιο.


«Οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα» ανέφεραν στο κάλεσμά τους σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα αιτήματα τους περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά του 11μηνου δίχως προαπαιτούμενα, το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.

Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει .Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες από τους συνταξιούχους συνδρομές, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

Μίλησαν ο Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου Νίκος Κασαβέτης, ο Πρόεδρος Συνταξιούχων Σωματείου Ακαρνανίας, Δημήτρης Αρσένης, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ταμείου εμπόρων Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Στραβοδήμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρη Τσούνη ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος Συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Κώστας Κουκόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταχιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων, Γιώργος Τσούνης και ο Κώστας Παπακωνσταντίνου μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργο Δημητρουλή.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 13-10-2022 πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο συγκέντρωση διεκδίκησης από τα επτά συνταξιουχικά σωματεία του νομού. Η συγκέντρωση έγινε μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνεργαζόμενων σωματείων συνταξιούχων του νομού.

Εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου . Μεταξύ των πανό που πλαισίωναν τη συγκέντρωση ξεχώριζαν τα δυο τεράστια πανό των σωματείων μας με συνθήματα « ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ» και « ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ» . Τη συγκέντρωση ενίσχυσαν και τρία λεωφορεία από Αμφιλοχία- Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ανάγνωση ψηφισμάτων συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου « Ο ΕΡΜΗΣ» .

Συνέχισε με χαιρετισμούς από τους προέδρους των σωματείων. Από τους συναδέλφους Γιώργο Τσούνη, πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων, Κώστα Κουκόπουλο , πρόεδρο του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας , Δημήτρη Τσούνη , πρόεδρο του συνδέσμου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου, Κώστα Στραβοδήμο, πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Αρσένη , πρόεδρο τoυ σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας και Νίκο Κασσαβέτη , πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου και Περιχώρων.
Ακολούθησε κεντρική ομιλία από το συνάδελφο Γιώργο Δημητρουλή , πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλοακαρνανίας , μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελλάδας.

Αναφέρθηκε στη συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, στην αναβίωση του ψυχρού πολέμου και στους κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη.
Στην ανεργία , τη φτώχεια και την ακρίβεια που βιώνει ο λαός μας.

Στην εγκατάλειψη των συνταξιούχων από όλες τις κυβερνήσεις , μονοκομματικές και συνεργασίας. Στις θανατηφόρες περικοπές που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι τα τελευταία 13 χρόνια.

Στην κοροϊδία που κρύβουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αύξηση 6% στους συνταξιούχους, αφού πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δε θα πάρουν καμιά αύξηση , γιατί έχουν αρνητική προσωπική διαφορά και άλλο ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν ψίχουλα.
Στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Τσίπρα που, όταν ήταν κυβέρνηση έκοψε το ΕΚΑΣ και σακάτεψε τους συνταξιούχους ψηφίζοντας το νόμο Κατρούγκαλου, τώρα τάζει 13η σύνταξη και αναδρομικά.

Έκανε αναλυτική αναφορά στα αιτήματα των συνταξιούχων με κύρια τις γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα και την πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις .

Τελείωσε την ομιλία του με κάλεσμα στους συνταξιούχους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων , να συμμετέχουν στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 09 Νοέμβρη παίρνοντας μέρος και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σαν συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε , είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας .
Τα σωματεία μας θα συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο του αγώνα, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες μας και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα».
Δείτε εικόνες:

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button