ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Παναιτωλικός: Το μεσοεπιθετικό και ο Καρέλης

Το μεσοεπιθετικό παιχνίδι του Παναιτωλικού καθώς και το «κεφάλαιο» Νίκος Καρέλης είναι δύο σημεία που χρήζουν ανάλυσης μετά την 1η Αγωνιστική.

«Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μία μέρα» είπε ο Γιάννης Αναστασίου στις δηλώσεις του μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Αστέρα. Η μεταφορική χρήση της γλώσσας περιγράφει γλαφυρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός θέλει το χρόνο του για να «ρολάρει» το παιχνίδι του.


Πράγματι, εμπεριέχεται μεγάλη αλήθεια στα λεγόμενά του. Η εικόνα των φιλικών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και το τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό Β’, το επιβεβαιώνει.

Ανασταλτικά ο Παναιτωλικός ήταν αξιοπρεπής. Είχε καλές αντιδράσεις στις στατικές μπάλες και δεν δέχθηκε την πολύ μεγάλη φάση, με λίγες εξαιρέσεις. Πιο σίγουρος και πιο «δεμένος», με πλάνο και προσήλωση, είναι λογικό να πρέπει πρωτίστως να… φτιαχτεί η άμυνα. Όλα από εκεί ξεκινούν.

Επιθετικά, το σύνολο του Αναστασίου στηρίζεται πολύ στη γρήγορη μετάβαση της μπάλας από πίσω και στο καλό τρανζίσιον. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν στιγμές που τα είδαμε αυτά. Όπως και στα φιλικά, σε μεγαλύτερο βαθμό. Σίγουρα, δε μπορεί να υπάρξει ικανοποίηση, η ομάδα δημιουργικά είχε αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν.

Μεγάλο κεφάλαιο είναι και ο Καρέλης. Ήρθε πέρυσι το Γενάρη για να ενισχύσει την επίθεση και με εξαίρεση ορισμένες εκλάμψεις εξαφανίστηκε στην γενικότερα κάκιστη εικόνα της ομάδας. Δε σκόραρε.

Είχε καλή προετοιμασία, το λένε όλοι στην ομάδα. Το ψάχνει το γκολ και μάλιστα έντονα. Θέμα ψυχολογίας, καθαρά. Είναι μέσα στις φάσεις (δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ είχε με τον Αστέρα), τρέχει αδιάκοπα, πρεσσάρει, δίνει στοιχεία στο παιχνίδι που ο Αναστασίου τα θέλει. Τον πιστεύει και είναι στοίχημα για αυτόν να τον αναγεννήσει.

Στοίχημα όμως είναι να το καταφέρει γρήγορα. Χρόνο και στήριξη πρέπει να έχουν αμφότεροι. Πρέπει όμως η ομάδα να φέρει και αποτελέσματα, με το πρόγραμμα να δυσκολεύει στην πορεία.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button