Παναιτωλικός: Μπορεί ή όχι την 5η θέση;

Ο Δέλλας είπε πως στο Αγρίνιο «θα ‘κυνηγήσουν’ το όνειρο»… τα «καναρίνια» μπορούν την υπέρβαση..

Στην εξίσωση του Παναιτωλικού μπήκε από χθες ο… όρος «5η θέση», καθώς η νίκη επί του Πανιωνίου έφερε τα «καναρίνια» στο «-4» από τον Αρη και πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Τραϊανός Δέλλας σχολίασε μετά το ματς πως «δίνεται η ευκαιρία να ΄κυνηγήσουμε’ το όνειρο» και ας προσπαθήσουμε να «αποκωδικοποιήσουμε» αν είναι εφικτό οι «κυανοκίτρινοι» να κάνουν την υπέρβαση. Πάντα βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς ο «καθρέπτης» των πάντων είναι το γήπεδο.


Να θυμίσουμε παράλληλα πως ουσιαστικά ο Παναιτωλικός «κυνηγάει» τον Αρη, αφού ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 5ος, απλά θα σβήσει την ποινή του και το «εισιτήριο» θα πάρει ο 6ος. Και βέβαια, ας μην ξεχνιόμαστε, ότι η 5η θέση θα οδηγήσει στο Γιουρόπα με την προϋπόθεση πως το Κύπελλο θα κατακτήσει ένας εκ των δύο «Δικεφάλων».

ΝΑΙ γιατί…
* Δεν έχει άγχος. Η έξοδος στην Ευρώπη δεν αποτελεί πρωτεύων στόχο και αυτόματα αποβάλλονται τα οποιαδήποτε σημάδια πίεσης. Αυτό «απελευθερώνει» τα πόδια των παικτών.

* Διαθέτει κατά τεκμήριο πιο παραγωγική επίθεση από τις άλλες ομάδες του «γκρουπ» και για να κερδίζεις ματς, πρέπει να βάζεις γκολ.

* Είναι η 2η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς κατά μέσο όρο χρειάζεται μόλις 5,7 τελικές για να βρει δίχτυα. Είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί.

* Θα υποδεχθεί τον Αρη την 29η αγωνιστική και αν η διαφορά τους παραμένει έστω ανάλογη, με νίκη θα τον φτάσει σε απόσταση αναπνοής ενόψει του φινάλε και θα «έχει» την ισοβαθμία.

* Μέχρι το τέλος της σεζόν θα δώσει 3 ματς στο Αγρίνιο που είναι η «δύναμή» του και η μία από τις ισάριθμες εξόδους του θα γίνει στη Ριζούπολη, επί του «καταδικασμένου» Απόλλωνα.

ΟΧΙ γιατί…
* Εχει μέχρι το φινάλε πρόγραμμα βουνό, καθώς τις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα υποδεχθεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ενδιάμεσα θα παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Χρειάζεται αποτελέσματα με τους «μεγάλους».

* Εκτός έδρας παρουσιάζεται «ευάλωτος» (7 ήττες σε 12 εξόδους του) και μέχρι το φινάλε θα παίξει 3 φορές στην Αθήνα (με ΑΕΚ, Απόλλων, Παναθηναϊκό) όπου κερδίζει σπάνια.

* Δέχεται εύκολα γκολ. Γενικά ανασταλτικά δεν «πατά» καλά και παρότι βρίσκεται στην 6η θέση, έχει μόλις την 11η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

* Ο Μοράρ υπέστη στην Τρίπολη θλάση, ο Καμαρά είναι από καιρό εκτός και απέμεινε με τον Μπαϊροβιτς μοναδικό διαθέσιμο φορ. Δεν είναι τυχαίο πως χθες ο Σουηδός αντικαταστάθηκε στο 62′ παρότι ήταν καλός, αφού πρέπει να γίνει διαχείριση με την περίπτωσή του.

*Διαθέτει μικρό μέσο όρο ηλικίας και αυτόματα στερείται εμπειρίας ώστε να διαχειριστεί ανάλογες καταστάσεις.

gazzatta.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Παναιτωλικός