Παναιτωλικός: Κοινή επιθυμία παραμονής Πετράκη

Η αγωνιστική περίοδος για τον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το περασμένο Σάββατο, μία «στροφή» πριν το τέλος των playouts της Stoiximan Super League και ήδη όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει δειλά δειλά ο προγραμματισμός για την επόμενη. Η αρχή έγινε με την επισημοποίηση της συμφωνίας για νέο συμβόλαιο με τον Γιώργο Λιάβα και έπεται συνέχεια με τον Γιάννη Πετράκη.

Η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου δεν το κρύβει πως είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά του Ρεθυμνιώτη τεχνικού όπως και εκείνος από τις συνθήκες που συνάντησε από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο «Emileon». Τότε όταν στις αρχές του Οκτώβρη και χωρίς να εξελιχθεί σε σίριαλ είχε υπάρξει η μεταξύ τους συμφωνία διαδεχόμενος τον Αργεντινό Γκάμπριελ Σούρερ.


Επί των ημερών του Πετράκη ο Παναιτωλικός έφθασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Εκεί όπου αντιμετώπισε τον Άρη που πέτυχε να τον κοντράρει και στα δύο παιχνίδια. Τόσο στην ήττα του στο πρώτο με 1-0 μετά την κεφαλιά του Φραν Βέλεθ στο Αγρίνιο όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου στα τελευταία λεπτά είχε αγγίξει το δικό του 1-0 με την κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε.

Κι όσο για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός φρόντισε να διορθώσει το σύνολο που παρέλαβε από τον Σούρερ. Να μην αλλάξει πολλά αφού κατά κύριο λόγο επέμεινε στο 3-5-2 και να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην – εξ ανάγκης σε αντίθεση με την προηγούμενη διετία επί της παρουσίας του Γιάννη Αναστασίου – καλύτερη πορεία του Παναιτωλικού στα playouts. Και με τον τρόπο αυτό να πετύχει τον στόχο της παραμονής με τρεις συνεχόμενες νίκες που ήρθαν και πάλι στο πρωτάθλημα μετά από 74 παιχνίδια.

Παναιτωλικός και Πετράκης φαντάζει θέμα χρόνου πως θα συνεχίσουν μαζί. Σε μία προέκταση του έργου της πορείας που είχε ξεκινήσει στις πρώτες ημέρες του περασμένου Οκτώβρη. Για να μην γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή όπως στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου με τη λύση συνεργασίας με τον Αναστασίου.

Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια θα κληθούν να ξεκινήσουνε τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συμβόλαια μπορεί να υπάρχουν αλλά υπάρχουν και αρκετά που λήγουν. Ένα εξ αυτών από τους Έλληνες της ομάδας είναι και του Άγγελου Τσιγγάρα που αναμένεται να είναι στα πλάνα σε αντίθεση με αυτά των Στέφανου Καπίνο και – ίσως – Νίκου Καρέλη.

Κι όσο για τους ξένους δύσκολη φαντάζει αλλά όχι απίθανη η παραμονή του διεθνή Γεωργιανού μπακ-χαφ Λεβάν Σενγκέλια ενώ ο Αργεντινός Φράνκο Μπαλντασάρα, που δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ αναμένεται να επιστρέψει στην Πλατένσε μετά το πέρας του δανεισμού του.

Πάρης Τσελεπίδης- monobala.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Παναιτωλικός Πετράκης