ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Δεν κινδυνεύεις να πέσεις, αλλά να σε πατήσουν

Γράφει ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος

«Όταν δεν βάζεις ψηλά τον πήχη κάποια στιγμή θα περάσεις όχι απλά από κάτω αλλά θα βρεθείς στο πάτωμα..» έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Συρίγος σε άρθρο του για τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι στο Αγρίνιο είχαν σκεφτεί αυτή την φράση, ίσως όχι κατά λέξη, αλλά περισσότερο ως μία διαδρομή η οποία αν δεν έχει έναν σκοπό (ή τουλάχιστον να ξέρεις εσύ που πηγαίνεις),πάντα θα καταλήγει σε αδιέξοδο.

Το ενδιαφέρον μας κέντρισε ο τίτλος του συγκεκριμένου κειμένου.

«Όταν σε έχουν κάνει… Παναιτωλικό, σαν Παναιτωλικό θα σε αντιμετωπίσουν!» έγραψε για την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον προσδιορισμό της ταυτότητας της ομάδας, της Αθήνας.

Ο Παναιτωλικός είναι η αλήθεια πως δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα , υπάρχει η διάθεση να συμμετέχει σε ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς παρεμβολές από εξωτερικούς παράγοντες, και κουβαλά την σημαία της «επανάστασης» πολλές φορές μονάχος.

Είναι δεδομένο πως το Αγρίνιο έχει μάθει να ζει μόνο του και οδηγείται τις περισσότερες φορές στην εσωστρέφεια.

Το πρόβλημα με το πέρασμα των ετών στα καλά χρόνια της ιστορίας του Παναιτωλικού εμφανές. Το καλό παιδί της Super League διδάσκει συμπεριφορές αλλά δεν κάνει βήματα εμπρός, τουλάχιστον ποδοσφαιρικά.

Το πρώτο βήμα στην λύση ενός προβλήματος είναι καταρχάς, να ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη. Κακό είναι να μην μαθαίνεις.

Δεν ζητάει κάποιος να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός, ζητάει όμως την εξέλιξη ώστε όταν έρθει η στιγμή να εκμεταλλευτεί την κατάλληλη ευκαιρία γιατί όταν ο πήχης είναι χαμηλά δεν κινδυνεύεις μόνο να πέσεις αλλά και να σε πατήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button