Άποψη

Παναγιωτακόπουλος: Ψηφίζουμε Αριστερά, Δημοκρατικά, Σοσιαλιστικά…

po-panagiotakopoulos

Αποστάσεις από την «Ελιά» του Ευάγγελου Βενιζέλου, παίρνει η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που καλεί τον κόσμο να ψηφίσει «αριστερά, δημοκρατικά, σοσιαλιστικά».

Του ζητά ακόμα να επιλέξει με κριτήριο την προοδευτικότητα και τη δημοκράτικη σοσιαλιστική διαδρομή, εκείνους τους υποψηφίους που μπορούν να προωθήσουν τις πολιτικές που θα εγγυώνται την καθημερινή αξιοπρέπεια των πολιτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας έχει ως εξής :

«ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ

Από το 2009 η χώρα μας βιώνει μια γενικευμένη κρίση που οδήγησε τους Έλληνες σε αδιέξοδο, απελπισία και κατάθλιψη. Όλες οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού που κατακτήθηκαν με σκληρές διεκδικήσεις και πολιτικούς αγώνες, ανατράπηκαν με πρωτοφανή κυνικότητα και σκληρή εκβιαστική τακτική.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέστη περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό τις συνέπειες της κρίσης με αποτέλεσμα να καθίσταται εικονική η λειτουργία ενός βασικού πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η τεράστια μείωση των πόρων σχεδόν κατά 60%, η μεγάλη μείωση του προσωπικού και η διαφαινόμενη συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών, διαγράφουν τις δυσκολίες αλλά και τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής και προσπαθεί να αναπτύξει ένα ικανοποιητικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι προσπαθούν να διατηρήσουν ότι απέμεινε όρθιο από το κοινωνικό κράτος. Η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η διαχείριση της καθημερινότητας συνιστούν το ουσιαστικό τους έργο.

Στις επικείμενες εκλογές καλούμαστε να απαντήσουμε πώς και με ποιούς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Χρειαζόμαστε νέες, δυναμικές, αυτόνομες και ανατρεπτικές επιλογές που θα συγκρουστούν με την δυσκαμψία της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για να μπορέσει η κοινωνία να ζήσει στην πράξη την δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τα μέλη της και τους πολίτες να ψηφίσουν με υψηλή συναίσθηση ευθύνης και να επιλέξουν με κριτήριο την προοδευτικότητα και την δημοκρατική σοσιαλιστική διαδρομή, εκείνους τους υποψηφίους που μπορούν να προωθήσουν τις πολιτικές που θα εγγυούνται τη καθημερινή αξιοπρέπεια των πολιτών και την υπεράσπιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button