PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρινιώτικο ντέρμπι ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία; Και η γραβάτα;

Φίλοι και φίλες, μια και δεν υπάρχει άλλο κόμμα να μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην περιοχή έχει μείνει το ματσάκι ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ μόνο να έχει κάποιο ενδιαφέρον κι αυτό περιορισμένο. Κάτι σαν « χι ημίχρονο, χι τελικό», δηλαδή…

Καταρχήν να εξηγήσουμε γιατί δεν υπάρχει άλλο κόμμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούμε να φανταστούμε καν πως είναι να βγάζει μια ανακοίνωση για τοπικό θέμα, άλλωστε κάτι τέτοιο έχει να γίνει πολλά χρόνια,  Ποτάμι, Λεβέντηδες, ΑΝΕΛ και ευτυχώς Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν. Οπότε μένει μόνο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει το νου του πως θα γίνει …ΚΙΝΑΛ και κατά πού θα πάνε οι μεν και οι δε(ν).

Οπότε τι μένει; Το ΚΚΕ, που όμως στην Υγεία δεν αναφέρεται ως τέτοιο αλλά με το όνομα του μετώπου που έχει φτιάξει το ιστορικό κόμμα ώστε να μπορούνε να συμμετέχουν και άλλες, ευρύτερες, δυνάμεις. Α, μένει και η αντιπολίτευση από πιο αριστερά κόμματα όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. όμως στα δημοτικά πράγματα ο καθένας έχει το κοινό του, δεν αναμένεται να υπάρξουν επικαλύψεις και τα δημοτικά έχουν την σημασία τους.

Με φόντο το νοσοκομείο, λοιπόν, αντηλλάγησαν ήδη κάμποσες επιστολές μεταξύ στελεχών των δύο χώρων(Ζέρης-Δήμας) αλλά και των ίδιων των οργάνων επισήμως. Τελευταίο πεδίο αντιπαράθεσης οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι λήγουν και οι γιατροί επί της ουσίας απολύονται. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως αυτό «είναι κάτι που έρχεται από παλιά» και η τωρινή κυβέρνηση έχει ήδη αγνοήσει τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να μείνουν οι επικουρικοί γιατροί στις θέσεις τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό, ακόμη και στο τελευταίο δελτίο Τύπου της παράταξης Τραπεζιώτη μπορεί να διαβάσει κανείς μια αιχμή σαν «το ΚΚΕ διάλεξε αντίπαλο». Εκεί- μέσα βαθιά σε μια παρένθεση και μόνο για τους παρατηρητικούς,-η Ανατροπή Τώρα αναφέρει πως το γεγονός ότι η επιστολή Παπαναστασίου για τα προβλήματα της εθνικής οδού από Ερμίτσα μέχρι κόμβο «σπρίντερ» έφτασε στους αρμόδιους μετά από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ δείχνει τις «πρώτες επιδράσεις του Κλεισθένη 1»!  Με άλλα λόγια, «σας παρακολουθούμε που ενώνεστε για να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Φίλες και φίλοι τούτης της μαρτυρικής στήλης, νομίζω ότι και οι δύο χώροι έχουν κοινό «όραμα» για την Υγεία και αυτό συνοψίζεται στο εξής: οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι καθαριστές, οι διοικητικοί, οι τζαμάδες, οι ηλεκτρολόγοι, οι παππάδες που λειτουργάνε όποιον είναι στα στερνά του, οι ιμάμηδες που κάνουν το ίδιο, οι νεκροθάφτες που αναλαμβάνουν πολιτικές κηδείες, οι σαλεπιτζήδες, οι φύλακες, οι τσιγαράδες, όλοι όσοι δουλεύουν στα ελληνικά ιδρύματα Υγείας  πρέπει(όλοι! όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι!)να είναι μόνιμοι, δημόσιοι υπάλληλοι, με όλα τα δικαιώματα και με απαγόρευση απόλυσης, αξιολόγησης και άρσης μονιμότητας εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Οπότε, δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το πρόβλημα και πού διαφωνούν οι δύο χώροι. Λάθος, για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα θεματάκι. Άλλο τι πιστεύουν και τι θέλουν τα τοπικά(και πιο αριστερά)στελέχη και άλλο τι επιτρέπει πλέον το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση.

Ειδικά μετά την χθεσινή» κόκκινη γραβάτα» και όσα αυτή σηματοδότησε, θα είναι δύσκολο να μείνουν για πολύ ακόμη στην Ελλάδα ανέγγιχτα όλα εκείνα τα «δωρεάν», όλα τα δήθεν «δημόσια»  κι όλα εκείνα τα «σταθερά και μόνιμα για πάντα»…

 

η  συντακτική άδετη μονάδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button