Γεγονότα

ΠΑΜΕ: Πρωτοβουλία για τα προβλήματα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου

koi-pame-aktio-diodiaΤην Παρασκευή 27 Ιούνη μέλη του ΔΣ του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με αντιπρόσωπους από το Σωματείων Οικοδόμων του Ν. Πρέβεζας, εκπροσώπους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κωτσαντή και τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη περιόδευσαν στο σταθμό διοδίων στο Άκτιο και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο όπου υπογράφονται συμβάσεις ενός μήνα και 10 – 15 ημερών, καταργούνται επιδόματα, πχ το επίδομα γάμου, υπάρχουν καθυστερήσεις δεδουλευμένων, αλλαγή 8ώρων σε 6ωρα με αντίστοιχες μειώσεις στις αποδοχές, απολύσεις εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, επισημαίνεται ακόμη:

«Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο και τον βουλευτή συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να μη συμβιβαστούν και να μην υποταχθούν με αυτή την κατάσταση, να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τους κάλεσαν να δημιουργήσουν επιτροπή αγώνα η οποία θα οργανώσει τον αγώνα τους ενάντια σε αυτές και τυχόν νέες αλλαγές που θα τους ζητηθούν, καλώντας τους ταυτόχρονα να δυναμώσουν το σωματείο, τη δική τους δηλαδή φωνή και δύναμη βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική λαίλαπα.

Επίσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεσμεύτηκαν απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλάι τους σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποφασίσουν και στο πλευρό τους απέναντι σε τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας.

Τόνισαν ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button