Εκλογές

Παλμός στην ομιλία Κατσιφάρα (videos)

DSCN1373

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν απόψε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στην υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά οι υποστηρικτές της παράταξης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Απ. Κατσιφάρα για την Αιτωλοακαρνανία, απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Ένα Παπαστράτειο κατάμεστο, σε μια ομιλία που τα είχε όλα: απολογισμό θητείας από τον επικεφαλής, παλμό, χειροκροτήματα,  ακόμη και μετάφραση των ομιλιών στη νοηματική διάλεκτο.
Στην ομιλία μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, πολιτευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη.

DSCN1350

«Από το Αγρίνιο φτάνει το μήνυμα της νίκης» είπε κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η κα Σταρακά, με το κοινό όρθιο να την χειροκροτεί. Η ίδια σημείωσε ότι η παράταξη Κατσιφάρα απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι η επιλογή θα πρέπει να είναι μόνο μία: η στήριξη από τους πολίτες  ώστε η παράταξη να ολοκληρώσει  το έργο που ξεκίνησε.

DSCN1329

Αυτό που η παράταξή μας επιδιώκει, είναι αξιοπρέπεια για τον πολίτη, είπε ο κ. Κατσιφάρας, «πράγμα που ήδη έχουμε αποδείξει». Ο ίδιος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο νοσοκομείο Αγρινίου και την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό πρόγραμμα, ένα έργο που όπως είπε θα έμενε ακόμη ανολοκλήρωτο αν δεν είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μέσα σε αυτή την κρίση, με δική σας εντολή, εμείς αναλάβαμε αμέσως την ευθύνη μας. Έπρεπε να οργανώσουμε από την αρχή τον νέο θεσμό, να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες μας, να τακτοποιήσουμε παλιές εκκρεμότητες, να αποπληρώσουμε 36 εκ. χρέη που ήταν το ποσό όταν αναλάβαμε. Και σήμερα, η Περιφέρεια δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ. Συγκροτήσαμε θεσμικά τη λειτουργία μας για να μπορούμε να ακούμε και να συνομιλούμε με τις παραγωγικές τάξεις, με τους ενεργούς πολίτες».
po-katsifaras-papastrateio1

po-omilia-katsifara-agrinio3

Προχώρησε μάλιστα σε απολογισμό των βασικών σημείων του έργου της Περιφέρειας σε αυτή τη θητεία”μια θητεία λειψή, αλλά με ουσιαστικό έργο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε και για τα έργα στην Αιτωλοακαρνανία και για όλα όσο, όπως δήλωσε, πρέπει ακόμη να γίνουν: «Τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αυτή την περίοδο πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015», είπε ,σχολιάζοντας ότι αν αυτό δεν γίνει, θα υπάρξει χρηματική τιμωρία, για να συμπληρώσει ότι κατά την προηγούμενη περίοδο η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τα έργα, «χωρίς να υπάρξει ποινή ούτε 1 ευρώ».

po-omilia-katsifara-agrinio5

po-katsifaras-papastrateio2«Με πληγώνει που οι συνυποψήφιοί μου λένε ότι δεν κάναμε έργα για τον αγροτικό τομέα», δήλωσε ο Απ. Κατσιφάρας, λέγοντας στη συνέχεια ότι: «Δεν παραλάβαμε κανέναν σχεδιασμό και αφού δεν παραλάβαμε, σχεδιάσαμε! Μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει καλλιεργητικό πλάνο».

Στο τέλος της βραδιάς, ο υπ. Περιφερειάρχης κάλεσε στο βήμα τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και απηύθυνε κάλεσμα  στους πολίτες, να στηρίξουν την παράταξη ώστε «να ολοκληρώσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε».

DSCN1314

DSCN1322

DSCN1323

H σχετική ανακοίνωση τύπου, από την παράταξη “Δικαίωμα στην Πρόοδο:

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου, με τους πολίτες να μην σταματούν να χειροκροτούν ακατάπαυστα και να επευφημούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα και την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στο Αγρίνιο.

Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι πολίτες ήταν ιδιαιτέρως θερμή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο παλμός και τα εκτεταμένα χειροκροτήματα έγιναν αφορμή να σταματήσουν αρκετές φορές την ομιλία τους, τόσο ο Απ. Κατσιφάρας όσο και η Χρ. Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι και στελέχη της παράταξης, υποψήφιοι του συνδυασμού, παλιά αλλά και νυν αυτοδιοικητικά στελέχη και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά, η οποία, κατά το σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο «μήνυμα νίκης» που στέλνει η Αιτωλοακαρνανία από το Αγρίνιο, μήνυμα, όπως είπε, πως η επιλογή που θα πρέπει να γίνει στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, είναι μόνο μία και βρίσκεται στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα και της παράταξης, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Απόστολος Κατσιφάρας έλαβε το λόγο, καλώντας τους πολίτες να τον κρίνουν αυστηρά και δίκαια, ζητώντας την εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου, και συνέχισε: «Σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν και πολλοί ψάχνουν για σημαίες ευκαιρίας, εμείς διαλέξαμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτόν το δρόμο και σ’ αυτήν υπόθεση σας καλώ να βαδίσουμε μαζί για την προκοπή και ευημερία του τόπου μας. Για τη Δυτική Ελλάδα που μας αξίζει».

po-katsifaras-papastrateio3«Μέσα στην κρίση, με δική σας εντολή, αναλάβαμε αμέσως την ευθύνη μας. Έπρεπε να οργανώσουμε από την αρχή τον νέο θεσμό, να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες μας, να τακτοποιήσουμε παλιές εκκρεμότητες, να αποπληρώσουμε 36 εκ. χρέη που ήταν το ποσό όταν αναλάβαμε. Και σήμερα, η Περιφέρεια δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ. Συγκροτήσαμε θεσμικά τη λειτουργία μας για να μπορούμε να ακούμε και να συνομιλούμε με τις παραγωγικές τάξεις, με τους ενεργούς πολίτες» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί από τη στιγμή που ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για έργα που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί ή για αυτά που ακόμη συνεχίζονται και εστίασε στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «θα είμαστε άγρυπνοι φρουροί μέχρι να ολοκληρωθεί και το σημαντικό έργο υποδομών, η κατασκευή της Ιονίας και της Ολυμπίας Οδού, μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο» και πρόσθεσε: «Έπρεπε να σταθούμε όρθιοι, δίπλα στους πολίτες μας. Δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Και σταθήκαμε όρθιοι και είμαστε δίπλα τους. ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Σε αυτές τις δυνάμεις στηριχθήκαμε και χτίσαμε έναν λαϊκό θεσμό και όχι λαϊκίστικο».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στα όσα ισχυρίζονται συνυποψήφιοί του για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας: «Δεν παραλάβαμε κανέναν σχεδιασμό και αφού δεν παραλάβαμε, σχεδιάσαμε. Μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει καλλιεργητικό πλάνο, το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων που απευθύνεται σε όλους τους αγρότες είναι έτοιμο και παραδίδεται άμεσα και πολλούς άλλους στρατηγικούς στόχους που όχι μόνο έχουμε θέσει αλλά υλοποιούμε».

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κάλεσε στο βήμα τόσο την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, όσο και όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, αναφέροντάς τους έναν – έναν ονομαστικά, τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και όρεξη για δουλειά, που είναι και το σημαντικότερο.

Διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας στο Αγρίνιο, υπήρχε και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην αυριανή (Παρασκευή 16 Μαΐου) ομιλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, το βράδυ και ώρα 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Συναντήσεις με παραγωγικές μονάδες και στο Εφετείο

Ο Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στο Αγρίνιο, από νωρίς χθες το πρωί, όπου και είχε συναντήσεις με διάφορους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικές τάξεις και εκπροσώπους παραγωγικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνοδευόμενος από την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, καθώς και κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων της Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκαν και με στελέχη και υπαλλήλους στο Εφετείο Αγρινίου και συζήτησαν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ επισκέφθηκαν και το δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου όπου συνομίλησαν με τα μέλη της Διοίκηση.

Παράλληλα, βρέθηκαν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό του συνδυασμού για τη νέα θητεία να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

DSCN1325

DSCN1330

DSCN1369

po-omilia-katsifara-agrinio2

po-omilia-katsifara-agrinio4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button