ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παιχνίδι και εκπαίδευση για τον σκύλο μας

Για τον σκύλο το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωή του. Συμβάλλει στην καλή του διάθεση, την εκτόνωση και την πνευματική του υγεία. Όταν παίζουμε και εμείς μαζί του, η χαρά του είναι ακόμα μεγαλύτερη επειδή με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε την μεταξύ μας επικοινωνία και ενισχύουμε την μεταξύ μας εμπιστοσύνη.

Ας δούμε μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια:

  • Ο σκύλος μας είναι γνωστό πως έχει εκπληκτική οσφρητική ικανότητα που οφείλεται στα περισσότερα από 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα που υπάρχουν στη μύτη του, τη στιγμή που στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια από αυτά. Το παιχνίδι «βρες την λιχουδιά» παίζεται κρύβοντας την λιχουδιά, που προμηθευόμαστε από τα PetShop, σε διάφορα μέρη του σπιτιού που είναι προσβάσιμα από τον σκύλο. Πρώτα δίνουμε μία λιχουδιά για δοκιμή γεύση κ οσμής. Την δεύτερη την κρύβουμε σε ένα κοντινό μέρος που κάθεται ο σκύλος μας για να καταλάβει αμέσως τον σκοπό του παιχνιδιού. Του λέμε την λέξη «ψάξε» ή «βρες το».

 

  • Σε κάποια σκυλάκια, αρέσει πολύ το παιχνίδι με τον κόμπο. Κάποια άλλα αδιαφορούν. Αν του αρέσει, μπορείτε να παίζετε μαζί κρατώντας εσείς την μια πλευρά του κόμπου και ο σκύλος με το στόμα του την άλλη. Τραβάτε εσείς ήπια από την μια πλευρά κ ο σκύλος σας από την άλλη. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος σας παίζει και γυμνάζεται. Μπορούμε να βρούμε διάφορα τέτοια αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24.Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν είναι κουτάβι, σε ηλικία έκφυσης νεογιλών ή μόνιμων δοντιών να παίζουμε πολύ ήπια. Αν από την άλλη είναι υπερήλικο ή με προβλήματα υγείας στη στοματική κοιλότητα , το παιχνίδι με τον κόμπο καλύτερα να αποφεύγεται.

  • Το παιχνίδι επαναφοράς παίζεται με το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου. Το ιδανικό είναι ένα μπαλάκι τύπου τένις που μπορούμε να βρούμε σε PetShop. Αρχικά παίζουμε μόνοι μας με το μπαλάκι πετώντας το στον αέρα ή κάτω στο πάτωμα για να του τραβήξουμε την προσοχή. Αν δούμε ότι κεντρίσαμε το ενδιαφέρον του, πετάμε το μπαλάκι σε μικρή απόσταση. Μόλις το πιάσει κάντε μερικά βήματα πίσω, ώστε να έρθει προς το μέρος σας. Ποτέ μην πάτε εσείς προς το μέρος του. Όταν έρθει σε εσάς αγνοήστε τον. Αν το αφήσει, πετάξτε το και πάλι, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
  • Τέλος, κρυφτείτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας και καλέστε τον σκύλο σας να σας βρει. Κάθε φορά που ο σκύλος θα σας βρίσκει θα λαμβάνει μια λιχουδιά. Αυτή η άσκηση θα βελτιώσει τη νοητική του λειτουργία και θα ενισχύσει το μεταξύ σας δέσιμο καθώς ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι ποιοτικός και ευχάριστος.

Αυτές είναι μερικές ωραίες ιδέες για παιχνίδι, όμως μπορείτε να του προσφέρετε πολλά περισσότερα παιχνίδια με τα διάφορα αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24.


Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button