Άποψη

Παιδικοί σταθμοί Ξηρομέρου: Ένα θέμα που κάηκε…

epi-paidikoistathmoixiromerouΣτην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου δεν  εμφανίστηκε κάνεις από τους 13 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς για να υποστηρίξει την θέση τους σχετικά με την μη ανανέωση των συμβάσεων τους. Δεν εμφανίστηκε και κάποιος εκπρόσωπός τους. 

Αν αυτό ήταν αντίδραση στην προηγουμένη απουσία της Δημοτικής αρχής που είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο τότε πολύ απλά διέπραξαν το ίδιο λάθος. Κατά την προσωπική μας γνώμη, το ατόπημα της Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε να τους πεισμώσει ακόμη πιο πολύ. Και δεν ήταν δικαιολογία ότι το θέμα μπήκε τελευταίο. Και από πλευράς ώρας πάλι βολικά ήταν Στις 21:30 είχε έρθει για συζήτηση, καλοκαίρι είναι…
 

Για το ίδιο θέμα γράφει το τοπικό blog Ξηρομερίτικη ματιά: 

“Το θέμα αυτό όμως όπως πολύ σωστά είπε ο Ηλίας ο Γεωργαλής  ”κάηκε”. Και όταν κάτι το τραβάς και το ξανατραβάς θα το υπερ-θερμάνεις και θα το κάψεις. 

Από την αρχή τέθηκε με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο. Από την επομένη κιόλας του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αντιδράσουν. Οργανωμένα, ενωμένα και επώνυμα. Να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους στον κόσμο και τους φορείς, να ενημερώσουν το Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, να μαζέψουν υπογραφές και να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΟΤΕ από το Μάρτιο ακόμη. Αντί αυτού το θέμα αναδείχθηκε μέσα από το διαδίκτυο και τα Blog και ίσως κάποιοι πίστεψαν ότι αυτό φτάνει και βολεύτηκαν έτσι. Και οι συνεχείς αναδημοσιεύεις έδιναν την εντύπωση της προσωπικής αντιπαράθεσης κάποιων.. 

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή. Δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν (και πολύ σωστά έστω και καθυστερημένα). Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ λόγω μη απαρτίας, αφού η Δημοτική πλειοψηφία προτίμησε την …αποχή. 

Και φτάσαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου η Ντίνα Σαμαρά, ο Χρήστος Κολοβός, ο Ηλίας Γεωργαλής και ο Τάκης Κομπλίτσης από την μια πλευρά, προσπάθησαν να αποδείξουν το λάθος της απόφασης του Νομικού Προσώπου καλώντας τον πρόεδρο του να την ανακαλέσει, και τον τελευταίο να απαντάει προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ορθότητά της επικαλούμενος διάφορους λόγους. Επίσης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και Αντιδήμαρχος Βασίλης Μουρκούσης απάντησε και στον Δημοτικό Σύμβουλο Απόστολο Σόμπολο σχετικά με την συγχώνευση των παιδικών σταθμών Καραΐσκάκη και Αστακού. 

Αν υπήρχαν και κάποιοι εργαζόμενοι να κάνουν παρέμβαση θα μας είχαν λυθεί πολλές απορίες .. 

Κρατάμε για το τέλος αυτό που είπε ο Ηλίας ο Γεωργαλής. Ότι δηλαδή η ίδια η κοινωνία μπορεί να έκαψε το θέμα με την στάση της και την αδιαφορίας της.


Συμπτώματα των καιρών θα πούμε εμείς.”

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

 
Χορηγούμενη

pap xmas 1000x563px Τοπική Διαφήμιση
koukounas ezgif.com resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button