ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου»

H Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου γιορτάζεται από τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, το 1874.

Με 144 χρόνια ζωής, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση αποτελεί ένα από τους πρώτους φορείς που λειτούργησαν στην κατεύθυνση της παγκόσμιας διασύνδεσης των πληθυσμών πέρα από γεωγραφικά σύνορα. Σήμερα, το τεράστιο δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης που μετρά 192 χώρες-μέλη, με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων αποτελεί πυλώνα στρατηγικής και καινοτομίας και κινητήρια δύναμη οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, συνιστούν τη μακροβιότερη ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για 190 χρόνια,  από την ίδρυσή της το 1828 μέχρι και σήμερα. Με 1.250 σημεία σε όλη την χώρα και 6.000 εργαζόμενους και καθημερινή εξυπηρέτηση σε κάθε γωνιά της χώρας, τα ΕΛΤΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και ο Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας έως το 2028.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου (World Post Day), στις 9 Οκτωβρίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν σχεδιάσει ειδικές επετειακές καρτ-ποστάλ, οι οποίες θα διανέμονται δωρεάν σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button