Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εν γένει της ποιότητας ζωής των Α.Μ.Ε.Α., την ανάδειξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων τους καθώς και την αναγκαιότητα παρέμβασης με δράσεις, οι οποίες αίρουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης και ενθαρρύνουν την κοινωνική συμμετοχή.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, επιθυμώντας να συμβάλλει στο σκοπό αυτό, σχεδιάζει από κοινού με το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο του Δήμου τη διεξαγωγή τριημέρου εκδηλώσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών των εν λόγω σχολείων σε πλήθος ενημερωτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων.  Συνεργαζόμενοι φορείς θα είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου και το Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.


Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00π.μ – 12:00μ.μ:   Εκδήλωση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου με προβολή ταινίας, ομιλία των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας  σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και διεξαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019  και ώρα 09:00π.μ – 11:00π.μ: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε συνεργασία με το Δημητρούκειο -Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, με διανομή έντυπου υλικού σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.
  • Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00π.μ – 12:00μ.μ: Από κοινού δράση του Κέντρου Κοινότητας με το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό  Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο του Δήμου στο κλειστό ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Μεσολογγίου, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα ΑμεΑ, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες καλλιτεχνικές, αθλητικές  και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες.
  •  Η δράση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος « Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο),

Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363457

Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button