Pressαρίσματα

Παυσανίας Παπαγεωργίου: Υπόσχεση για Πανεπιστήμιο-τραίνο! Ή μήπως … τραινάκι;

epi-treno1

Λοιπόν, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου επικοινώνησε μαζί μας-με τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας δηλαδή-και μας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το εγχείρημα να ενωθεί το Πανεπιστήμιο Πάτρας με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας(δηλαδή Πάτρας) είναι σε καλό δρόμο! Μην αυταπατάσθε, που λένε και κάτι ψυχές, αυτός είναι ο στόχος, να μαζέψουμε τα έξοδα από ιδρύματα που δεν χρειάζονται και που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν διαχωρίζοντα μόνο από τίτλους.

Ο κ. Παπαγεωργίου βρίσκει μια χαρά «την υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας»και μας είπε ευθαρσώς, μέσω δήλωσής του, ότι «η δύσκολη πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ομαλοποιείται σταδιακά και σταθερά»…

Πρώτα και κύρια, καθαρές και παστρικές δουλειές. Εκείνο που δεν μπορούσαν να κάνουν με τίποτε οι προηγούμενοι γιατί θα έτρωγαν ξύλο και μόνο αν το υπαινίσσονταν. Πρυτάνεις, κοσμήτορες και καθηγητές συζητούν όμορφα και πολιτισμένα μεταξύ τους για το τι θα κάνουν με Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ. Ούτε φοιτητές μέσα(ω, ρε μάνα μου, να έλεγαν οι προηγούμενοι «θα σας συνενώσουμε και μερικοί από σας θα πάνε από Αγρίνιο σε Αμαλιάδα», τι χτίσιμο θα είχαν φάει μέσα στα κτήρια των σχολών!), ούτε «τοπικές κοινωνίες» , ούτε ο σύλλογος σουβλατζήδων Αγιάς, ούτε τα Επιμελητήρια, ούτε η Εκκλησία, ο Στρατός, ούτε καν οι δήμαρχοι και οι περιφερειακοί…

Όμορφα πράγματα, μεταξύ μας- «εμείς είμαστε το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο»- εμείς ξέρουμε τι γίνεται και θα σας το φέρουμε γραμμένο όταν καταλήξουμε κάποια στιγμή. Μετά να το μεταφέρετε εσείς στον κ. Υπουργό και να στείλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Να σου πως εγώ μετά αν έχει νυχτερινή ζωή του Αγρίνιο και αν είναι τα νοίκια ακριβά στο Μεσολόγγι.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Λέει πολλά τσιριμπίμ-τσιριμπόμ μέσα ο Γ.Γ. στο κείμενό του, που αποτελεί συνέχεια των όσων μας έχει εξηγήσει στο παρελθόν, αλλά εκείνο που έχει την πιο μεγάλη ουσία είναι ετούτο: «βιώσιμη ανώτατη εκπαίδευση, επιστημονικά επαρκής, θεματικά αυτόνομη και με αναπτυξιακές προοπτικές. Εκπαίδευση βασισμένη στις δυνατότητες και τα προτερήματα του νομού και εκμεταλλευόμενη τις υποδομές και το έμψυχο δυναμικό του. Σε μια κατεύθυνση ενιαίας προοπτικής που, από την πρώτη μέρα, προκρίνουμε για ολόκληρο το νομό, για το Μεσολόγγι και για το Αγρίνιο, για τα πανεπιστημιακά τμήματα και για την πλήρη εκμετάλλευση των δομών, για εγκαταστάσεις γεμάτες πραγματικούς φοιτητές και αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι δομές φαντάσματα. Είμαστε πλέον επάνω στις ράγες και στη σωστή κατεύθυνση»

Είμαστε πάνω στις ράγες, φίλες και φίλοι, αν δεν το έχετε καταλάβει. Το Τραίνο της Μεγάλης Φυγής με τον Γιον Βόιτ και το τραίνο του Βερελή ωχριούν μπροστά στο τραίνο της εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικά με αυτή την επιτροπή της Πάτρας, από την Πάτρα για τους Πατρινούς, αναμένονται ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Προσοχή μην εκτροχιαστούμε μόνο, παιδιά…

 

 

η συντακτική σιδηροδρομική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button