ΕξελίξειςΠολιτική

«Υποτιμήσαμε την υποψηφιότητα Παπαναστασίου»

po-syriza-syskepsi-apotelesmata-eklogon1

Σύσκεψη πραγματοποίησαν απόψε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του κέντρου διασκέδασης που στεγάζεται στο δημοτικό Πάρκο.

Στη σύσκεψη που σκοπό είχε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφωνίες, ενώ στην εισήγηση του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου κ. Παύλου Ζέρη, διατυπώθηκαν όσα κατά τον ίδιο ήταν τα λάθη που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, μεταξύ αυτών,  το γεγονός ότι οι εσωτερικές αντιθέσεις και διαφωνίες, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με τη στήριξη του  Δημήτρη Τραπεζιώτη για επικεφαλής της παράταξης στον δήμο Αγρινίου, έγιναν ευρύτερα γνωστές στους δημότες. Στα σημαντικά προεκλογικά λάθη σταχυολογήθηκε από τον κ. Ζέρη και το γεγονός ότι η τοπική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, την υποψηφιότητα Παπαναστασίου: «Δεν αντιληφθήκαμε ότι ο κόσμος του Αγρινίου έβλεπε ίσως την υποψηφιότητα του Παπαναστασίου ως εναλλακτική λύση για τον δήμο. Ίσως δεν εστιάσαμε εκεί που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά.

po-syriza-syskepsi-apotelesmata-eklogon2

Η σύσκεψη πάντως χαρακτηρίστηκε από την πολύ μικρή συμμετοχή, πράγμα που σχολιάστηκε και από τον Γραμματέα της Τ.Ο., αλλά και από την απουσία του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Ο κ. Ζέρης ξεκίνησε την εισήγησή του αναγινώσκοντας επιστολή της Γενικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με ένα σχόλιο επί των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, όπου ανέφερε την ανάγκη η πρωτιά που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κάλπη στην Αιτωλοακαρνανία, να αποτυπωθεί και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια μίλησε για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος για να γνωρίσει ο κόσμος τον Χατζηλάμπρου, ενώ για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη είπε πως δεν ήταν γνωστός στους Αγρινιώτες, που εκεί είναι και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων. «Η γενική καθυστέρηση που υπήρξε στην ανακοίνωση των ονομάτων των επικεφαλής των ψηφοδελτίων μας, δεν βοήθησε», ανέφερε.

po-syriza-syskepsi-apotelesmata-eklogon3

Ο ίδιος μίλησε και για θέματα κακού συντονισμού του κόμματος, για την απουσία εκλογικών αντιπροσώπων κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, για αδυναμία συσπείρωσης της νεολαίας του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Μίλησε ακόμη και για την ανάγκη να διασπαστεί η δημοτική ομάδα του Αγρινίου σε υποομάδες που θα δρουν σε περιοχές της πόλης, πρόταση που προκάλεσε αντιδράσεις και την άποψη ότι αυτό θα οδήγησε στη διάσπαση της οργάνωσης. Ο κ. Ζέρης μίλησε ακόμη και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τ.Ο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ο κ. Ζέρης ξεκαθάρισε ήταν ότι η Τρίτη θέση στον δήμο Αγρινίου και η τέταρτη στην περιφέρεια, δεν θα πρέπει να ικανοποιεί την παράταξη.

po-syriza-syskepsi-apotelesmata-eklogon4

Ακολούθησε σειρά από παρεμβάσεις μελών, με πρώτο να παίρνει τον λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Θανάσης Γαλατάς. Ο ίδιος είπε πως τα αυτοδιοικητικά σχήματα είναι ο μοχλός εκείνος πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα, ενώ διαφώνησε με τον κ. Ζέρη, λέγοντας πως στον δήμο Αγρινίου το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, παρά τις όποιες ενστάσεις υπήρξαν για την υποψηφιότητα Τραπεζιώτη. «Θεωρώ ότι σήμερα ο κ. Τραπεζιώτης θα έπρεπε να είναι εδώ», είπε ο ίδιος, με άλλα μέλη να εξηγούν ότι υπήρξαν ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν το επέτρεψαν.

po-syriza-syskepsi-apotelesmata-eklogon6

Ο κ. Γαλατάς μίλησε για Οργανωτικές αδυναμίες, για έλλειψη βοήθειας από την Οργανωτική Επιτροπή και το κόμμα: «Που ήταν η οργανωτική επιτροπή όταν μάλιστα υπήρχαν τέτοιες πολωτικές αντιθέσεις στο εσωτερικό της παράταξης σε τοπικό επίπεδο;», ανέφερε.

Κατέληξε αναφέροντας την ανάγκη να δημιουργηθούν στέρεοι δεσμοί με την κοινωνία και εκείνη του να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθαρή αριστερά, χωρίς κεντρώες τάσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button