Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Π. Τσιχριτζής: «Το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας κάνει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας, είναι εδώ για τον επενδυτικό κόσμο» (φωτο-video)

Όσα ανέφερε στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»

«Οι πυλώνες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια θα είναι γύρω από την ενέργεια, την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον γενικότερα. Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Από το βήμα του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022», που διεξήχθη το Σάββατο στον πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο, με την πολύτιμη αρωγή του Επιμελητήριου, ο κ. Τσιχριτζής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών τόσο για το επιχειρηματικό πάρκο στο Αγγελόκαστρο όσο και για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι-Καρπενήσι-Λαμία.


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και δημιούργησαν αυτό το μικρό αλλά πολύ ωραίο γαστρονομικό δρώμενο, ώστε να αναδείξουμε στους καλεσμένους και στους ντόπιους τα προϊόντα που παράγουμε γιατί δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε όλοι. Όταν πρωτοέφτιαξα στο Επιμελητήριο το εκθετήριο προϊόντων οι επισκέπτες απορούσαν. Είναι το μεγάλο μας έλλειμμα ως προς την εξωστρέφεια, τη γνώση του τόπου μας και του τι παράγει» υπογράμμισε αρχικά.

«Δεν μπορώ να μην πω δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Προχώρησαν Περιφέρεια και Δήμος σε μελέτες, έβγαλαν διαγωνισμούς μεγάλους και σημαντικούς αλλά αντιμετωπίζουμε την αναλγησία, τη διαφορά νοοτροπίας της αρμόδιας εταιρείας που ελέγχει τα 240 στρέμματα για το επιχειρηματικό πάρκο στο Αγγελόκαστρο.

Δείτε την ομιλία του πατώντας το play:

Το 2002 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επισκέφθηκε στο Επιμελητήριο είπα τη φράση «Η Ελλάδα έχει μπατάρει ανατολικά». Αυτό ισχύει ακόμα. Δεν βλέπω φως. Περιμένουμε να κληθεί ακόμα μία επιτροπή για το δρόμο Πλατυγιάλι-Καρπενήσι-Λαμία. Τα υπόλοιπα προχωράνε…», προσέθεσε ακολούθως, καταδεικνύοντας την στάθηκε στην αναγκαιότητα να «ισορροπήσει» η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας προς τη Δυτική Ελλάδα.

«Οι πυλώνες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια θα είναι γύρω από την ενέργεια, την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον γενικότερα. Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τσιχριτζής.

Δεν παρέλειψε να αποδώσει εύσημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όλο το προσωπικό του γιατί για πρώτη φορά στα χρονικά «τρέχει» το ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα από το πρώτο σχεδόν έτος εφαρμογής.

«Πάντα περιμέναμε 3-4 χρόνια για την εφαρμογή και ένταξη έργων. Αυτή τη φορά εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Έχω ζήσει όλα τα ΕΣΠΑ που περάσανε. Να πω επίσης ότι μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο προηγούμενο ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία οι επιχειρήσεις επένδυσαν γύρω στα 50 εκ. ευρώ μόνο από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ. Δεν είναι τεράστιο το νούμερο αλλά ενδεικτικό του τι μπορούμε να παρουσιάσουμε», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιχριτζής ανέφερε ότι «Το Επιμελητήριό μας κάνει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας. Σημαντική και η βοήθεια της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί στο μέτρο του δυνατού τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε διάφορες διεθνείς και εθνικές εκθέσεις. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τον επενδυτικό κόσμο να επενδύσει, να αλλάξει, να στρέψει το βλέμμα του στις καινούργιες δυνατότητες που ανοίγονται».

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button