ΕξελίξειςΠολιτική

Π. Παπαγεωργίου: Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Αιτωλ/νία

pafsanias-papageorgiou-skai

“Η δύσκολη πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης στο νομό ομαλοποιείται σταδιακά και σταθερά”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανία Παπαγεωργίου, χωρίς όμως για άλλη μια φορά να αποσαφηνίζεται πως και πότε θα προχωρήσει το εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη ανάπτυξη Πανεπιστημιακών Σχολών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Στη ίδια ανακοίνωση του κ. Παπαγεωργίου γίνεται λόγος και για “διαβούλευση” της διαδικασίας, που όπως είναι γνωστό όμως ποτέ δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα…

Γράφει συγκεκριμένα  κ. Παπαγεωργίου:

Στις 16/3/2018 δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ακόμα και στους πιο δύσπιστους πως οι δεσμεύσεις και οι ανακοινώσεις που υπόσχονταν ένα νέο, λειτουργικά βιώσιμο και επιστημονικά στέρεο μέλλον για την ανώτατη εκπαίδευση στον τόπο μας  γίνονται πραγματικότητα.

Τους τελευταίους μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας η τύχη όχι μόνο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, όχι μόνο η αυθυπαρξία και η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, αλλά και η δυναμική των εκπαιδευτικών τμημάτων ολόκληρου του νομού, η επ’ ωφελεία του τόπου εκμετάλλευση υποδομών και εγκαταστάσεων, οι δυνάμει συνέργειες με το κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και οι διαμορφούμενες αναπτυξιακές προοπτικές.

Συνεπείς στις θέσεις μας για συζήτηση συναπόφαση, περνώντας μέσα από διάφορα και διαφορετικά «μονοπάτια» διαβούλευσης, βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση σχεδιασμάτων και προσδοκιών.

Όσα είπαμε την περασμένη Άνοιξη στην εκδήλωση στο Μεσολόγγι, όσα αφήσαμε προς σχολιασμό στην κατά καιρούς αρθρογραφία μας, εκείνα που συζητήσαμε εκτενώς στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα, αλλά και οι στέρεες θέσεις επιτροπών και τοπικών συλλόγων αρχίζουν να παίρνουν μορφή και να πραγματώνονται.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας, η αντιστροφή της κατάφωρης αδικίας του 2013 που οδήγησε σε αργό και επίπονο θάνατο την ανώτατη εκπαίδευση και παράπλευρα πολλές τοπικές κοινωνίες πραγματώνεται με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής και νέων Τμημάτων.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθούν σε πλήρη βαθμό όλα εκείνα στα οποία από κοινού συμφωνήσαμε: βιώσιμη ανώτατη εκπαίδευση, επιστημονικά επαρκής, θεματικά αυτόνομη και με αναπτυξιακές προοπτικές. Εκπαίδευση βασισμένη στις δυνατότητες και τα προτερήματα του νομού και εκμεταλλευόμενη τις υποδομές και το έμψυχο δυναμικό του. Σε μια κατεύθυνση ενιαίας προοπτικής που, από την πρώτη μέρα, προκρίνουμε για ολόκληρο το νομό, για το Μεσολόγγι και για το Αγρίνιο, για τα πανεπιστημιακά τμήματα και για την πλήρη εκμετάλλευση των δομών, για εγκαταστάσεις γεμάτες πραγματικούς φοιτητές και αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι δομές φαντάσματα.

Είμαστε πλέον επάνω στις ράγες και στη σωστή κατεύθυνση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button