ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Π. Παπαδόπουλος: «Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αλλοίωσε την απόφαση της σχολικής επιτροπής»

«Απάτη του δημάρχου Μεσολογγίου στην κατανομή των λειτουργικών δαπανών σχολείων της ΔΕ σχολικής επιτροπής»

Για «απάτη του δημάρχου στην κατανομή των λειτουργικών δαπανών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής», κάνει λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για το Μέλλον», Πάνος Παπαδόπουλος.

Με ανοικτή του επιστολή προς τους δημότες και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος, με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια», αλλοίωσε την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, παρακρατώντας από τη σχετική κατανομή 33.500 ευρώ.


Τονίζει μάλιστα πως «η εν λόγω αλλοίωση απόφασης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον κ. Λύρο και πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου:

«Απάτη Δημάρχου στην κατανομή των λειτουργικών δαπανών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής!

Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες

Διευθυντές – Διευθύντριες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι κατά την διάρκεια της δεύτερης έκτακτης συνεδρίασης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (16-3-2023) που αφορούσε την αποδοχή και κατανομή Δ΄ Δόσης 2022 και Α΄ Δόσης 2023 για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Δήμαρχος κ. Λύρος, με την απόφαση που ανάρτησε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 99Α8ΟΚΔΣ-ΞΜ3) ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕ και ΑΛΛΟΙΩΣΕ την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, παρακρατώντας από τη σχετική κατανομή 33.500 ευρώ!!

Δηλώνω ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ – όπως και κανείς εκ των παρόντων μελών – και δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ αυτού του είδους την ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ που ο κ. Δήμαρχος έχει μάθει να χρησιμοποιεί.

Ως εκ τούτου η εν λόγω αλλοίωση απόφασης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον κ. Λύρο και πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως.

Οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κ. Λύρο, ανήκουν στα σχολεία – που με τα καμώματά σας έχετε να τους δώσετε έξι (6) μήνες χρήματα – και δεν μπορούν να “υπακούουν” στις δικές σας επαναλαμβανόμενες αστοχίες.

Και επειδή κανένας πλέον δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί σας, ούτε να σας έχει εμπιστοσύνη, σας ενημερώνω ότι είτε θα κατανείμετε τα υπόλοιπα χρήματα με νεότερη απόφαση, είτε θα μάθετε να λειτουργείτε όπως ορίζει ο νόμος, λαμβάνοντας αυστηρά υπόψη τα κριτήρια κατανομής που έχουν καθοριστεί χρόνια τώρα.

Συνημμένα η υπ’ αριθ. πρωτ. 53/16-3-2023 απόφαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής».

Δείτε την απόφαση.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button