Π. Μοσχολιός: «Να περπατήσουμε ξανά το δρόμο των οραμάτων και των αξιών μας»

po-mosxolios-ypopsifioi1

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του υποψηφίου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών Παύλου Μοσχoλιού στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Αγρίνιο.

«Αρχικά, οφείλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την βεβαιότητά μου, ότι το Κίνημα όχι μόνο θα είναι στην επόμενη Βουλή, αλλά θα εκπροσωπείται και από πολλούς βουλευτές. Το σημαντικότερο όμως είναι πως, το Κίνημα θα επιτελέσει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για μια διακυβέρνηση με απόλυτα προοδευτικό πρόσημο, που θα έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται για μεγάλες αλήθειες, που έπρεπε να είχαν ειπωθεί νωρίτερα. Η μεγαλύτερη αλήθεια  από όλες, που κάποιοι αρνούνται ακόμη να αποδεχθούν, είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής μας οδήγησε αποδεδειγμένα στο Μνημόνιο. Πήρε μια οικονομία το 2004 με θετικό ρυθμό ανάπτυξης και κατάφερε να την ρίξει στα βράχια μέσα σε 5 χρόνια, όταν και παρέδωσε την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου.

Από εκεί και πέρα ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία της ελληνικής οικονομίας, που κατάφερε να κρατήσει όρθια ο κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, τον πολέμησαν όλοι μανιασμένα, και ο συντηρητικός χώρος,καθώς και η Αριστερά. Ειδικά την περίοδο 2010- 2011 η χώρα είχε πάρει «φωτιά», με συνεχείς διαδηλώσεις, ενώ οι πολιτικοί δεν τολμούσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, οι «εμπρηστές» έβλεπαν στην πράξη το σχέδιό τους, όπως ο Νέρωνας έβλεπε την Ρώμη να καίγεται. Παρακολουθούσαν με ευχαρίστηση, γιατί ήθελαν να ανέλθουν αυτοί στην εξουσία εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου.

Τελικά τα κατάφεραν και εξανάγκασαν σε παραίτηση, με τη βοήθεια και κάποιων εταίρων, έναν νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό από τον λαό, όταν αυτός τόλμησε να προτείνει δημοψήφισμα για την συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ένα δημοψήφισμα, που ούτε οι προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν στήριξαν. Κάτι που ο πρόεδρος του Κινήματος προτείνει ακόμη και σήμερα για την επόμενη συμφωνία με τους Ευρωπαίους.Προσωπικά θεωρώ τον κ. Παπανδρέου έναν έντιμο ηγέτη, με ήθος, αρχές και αξίες, την εμπειρία του οποίου θα αναζητήσουν οι κυβερνώντες την επαύριο των εκλογών.

Σε εκείνο, όμως, που θα ήθελα να σταθώ με έμφαση για ακόμη μια φορά είναι, πως πρέπει να στηρίξουμε τους νέους του ψηφοδελτίου του Κινήματος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Από τη δική μου πλευρά, ανέκαθεν στήριζα, και ως δήμαρχος, τους νέους, το ίδιο κάνω και τώρα και θα συνεχίσω να πράττω. Ζητώ την στήριξή τους από τους ψηφοφόρους, διότι αυτοί θα παίξουν ενεργό ρόλο την επόμενη μέρα και θα είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές. Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους να μην απογοητευτούν στα πρώτα βήματά τους στην πολιτική και να συνεχίσουν να προσπαθούν για τις ιδέες τους και τα πιστεύω τους. Εξάλλου, αυτοί πλήττονται όσο κανείς άλλο από τις πολιτικές της λιτότητας και υπό την δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και της ανέχειας φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, μετά από μια μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και έχοντας επιτελέσει ένα σημαντικό και αδιαμφισβήτητο έργο, θα προσπαθήσω από τη δική μου θέση και με την εμπειρία που διαθέτω να συμβάλω στην επόμενη μέρα για το καλό του τόπου μας. Η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί να περιμένει άλλο το τρένο της ανάπτυξης και πρέπει να αποτελέσει μέρος του Ελληνικού σχεδίου, που οφείλουμε να εφαρμόσουμε για να ξεπεράσουμε το τέλμα, στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Ένα Ελληνικό Σχέδιο, που στηρίζεται σε τρεις άξονες:

-Την απελευθέρωση των πολιτών της από τα δεσμά της πελατειακής σχέσης με την κεντρική εξουσία και την αποδέσμευση της εξουσίας από τα συμφέροντα. Αυτός ο «ομφάλιος λώρος» πρέπει να κοπεί.

-Την ανθρωπιά, δηλαδή να πιστέψει ο κάθε πολίτης, πως μπορεί να ζήσει στον τόπο, που αγαπά, αξιοπρεπώς και χωρίς προβλήματα διαβίωσης.

-Και την ανάπτυξη, η οποία θα έρθει μόνο εάν εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της χώρας και των πολιτών της.

Γι’ αυτό, στις 25 Γενάρη ΠΑΜΕ:

Να περπατήσουμε ξανά το δρόμο της Προόδου, των Αξιών, της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας. Της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης.

Με το Κίνημα, μια Δύναμη που εγγυάται αλλαγές που πάνε την Ελλάδα μπροστά. Μια Δύναμη που δεν θα αφήσει κανέναν να κρατά τη χώρα πίσω!

Για τη Δικαίωση των οραμάτων μας!

Για να ενισχυθεί η φωνή των ριζικών αλλαγών που χρειάζεται επιτέλους η χώρα μας!

Την Κυριακή ψηφίζουμε Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close