Αυτοδιοίκηση

Π. Μοσχολιός: Ακραίες καιρικές συνθήκες και υπεύθυνες πολιτικές

po-mosxolios-parousiasi-prosgrammatos5Δήλωση του πρώην Δημάρχου Αγρινίου, με αφορμή τις καταστροφές από τις πλημμύρες στον Δήμο Αγρινίου. Ο πρώην Δήμαρχος τονίζει πως σαφώς υπάρχουν ευθύνες που θα πρέπει να επιμερισθούν στους πραγματικά υπεύθυνους , θυμίζοντας παράλληλα τις ενέργειες του Δήμου, μετά την φονική πλημμύρα στην Ποταμούλα, το 2008.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μοσχολιού:

Ακραίες καιρικές συνθήκες και υπεύθυνες πολιτικές

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο Αγρινίου θα ήθελα αρχικά να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Θέλω επίσης να καταγγείλω τον προπηλακισμό του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ζευγαρακίου, ο οποίος ήταν και είναι πάντα παρών για το χωριό του και τους κατοίκους του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνον δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα τα επιδεινώνουν.

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες θα επιμερισθούν στους πραγματικά υπεύθυνους στο επόμενο διάστημα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τώρα, όμως, αυτό που προέχει είναι αφενός να ληφθούν τα πρώτα μέτρα για να απαλειφθούν τα προβλήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων και αφετέρου να καταγραφούν οι ζημιές, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες και γι’ αυτό καλούμε την Δημοτική Αρχή να συντονίσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες στην κατεύθυνση αυτή.

Δυστυχώς, όμως, οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν, φόβοι που φροντίσαμε εγκαίρως να εκφράσουμε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και εγώ και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας, όταν με αφορμή τις πλημμύρες στην Μάνδρα και στην Νέα Πέραμο Αττικής, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας και την ανυπολόγιστη καταστροφή περιουσιών, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, έφεραν στη μνήμη μου τα εξής:

Στις 2-10-2008 σημειώθηκαν στην περιοχή μας φονικές πλημμύρες, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ποταμούλας Αγρινίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον πνιγμό δύο συμπολιτών μας και την καταστροφή των περιουσιών αρκετών κατοίκων της Ποταμούλας. Η Ποταμούλα τότε δεν ανήκε διοικητικά στον Δήμο Αγρινίου, αλλά στον Δήμο Παρακαμπυλίων.

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου το 2010, πιστοί στην δέσμευσή μας εκείνη την ημέρα στους κατοίκους της Ποταμούλας, ξεκινήσαμε τις απαραίτητες ενέργειες, μελετήσαμε και ωριμάσαμε το «έργο διευθέτησης του χείμαρρου Ποταμούλας», το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 1.648.000,00 ευρώ, το δημοπρατήσαμε στις 10-7-2012 και στο τέλος του 2013 ήταν έτοιμο.

Έτσι, η Ποταμούλα, παρά τις τελευταίες ακραίες  βροχοπτώσεις, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, γεγονός που επισημάνθηκε ακόμη και από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Θέλω με το παράδειγμα αυτό να καταδείξω το γεγονός, ότι όταν υπάρχει οργάνωση και υπεύθυνος σχεδιασμός, όρεξη για δουλειά και όχι «επικοινωνιακές παρουσίες και φληναφήματα» και τις διαδικασίες μπορείς να συντομεύσεις, αλλά και χρήματα να βρεις για να κατασκευάσεις ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

potamoula_antiplimmirika_erga1 potamoula_antiplimmirika_erga2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button