π. Καντάνης για Μητροπολίτη Κοσμά: «Ποτέ δεν ήταν αρνητής» (video)

Στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο ιερέας και εφημέριος του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου πάτερ Κωνσταντίνος Καντάνης.

Ως γνωστόν ο Μητροπολίτης δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό καθώς νοσηλεύεται από το πρωί της Πέμπτης διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.


Σήμερα, σε αντίθεση με ίσα καταμαρτυρούν στον Μητροπολίτη, ο εφημέριος του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου υποστήριξε στο κήρυγμα του είπε πως ο επίσκοπος «ποτέ δεν ήταν αρνητής, ποτέ δεν αρνήθηκε την επιστήμη και το Νοσοκομείο». Σύμφωνα με τον πάτερ Καντάνη η άρνηση του να νοσηλευτεί έγινε γιατί διακονεί χρόνια μόνος του την τυφλή και κατάκοιτη αδερφή του.

«Γράφτηκαν και ακούστηκαν ψέματα, υπήρξε προπαγάνδα που έκανε τον κόσμο να φτύνει τον Επίσκοπο. «Πότε ήταν αρνητής, πότε σας είπε μην κάνετε το ένα ή το άλλο; ποιον απέκλεισε από τους ναούς;» αναρωτήθηκε ο ιερέας και εφημέριος του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην προσφορά του δεσπότη. «40 χρόνια έδωσε τη ζωή του ολόκληρη για να διακονεί τα παιδιά στις κατασκηνώσεις. Πήρε δάνεια τώρα για φοιτητές, για αρρώστους, για να στείλει παιδιά για να χειρουργηθούν στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο ακόλουθο βίντεο από το 2:44:00:

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Κωνσταντίνος Καντάνης Μητροπολίτης Κοσμάς