ΕξελίξειςΠολιτική

Π. Καμμένος: Θα δοθούν αντισταθμιστικά για την κατάργηση του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

koi-orkomosia-239spΤο γραφείο τύπου του Βουλευτή Μάριου Σαλμά, γνωστοποίησε την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου σχετικά με τη διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλ/νιας.

Συγκεκριμένα  το κείμενο της απάντησης του υπουργού έχει ως εξής:


“Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς με θέμα «Διατήρηση λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης – εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στο προαναφερθέν πλαίσιο, η εκπαίδευση των Ν/Σ οπλιτών θα πραγματοποιείται, από τον Μάρτιο 2018 και εξής, στις Μονάδες εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωσή τους σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσής τους και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.
Στη βάση των προαναφερθέντων η λειτουργία όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) μετά την αλλαγή της διαδικασίας κατάταξης επανεξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που τα επηρεάζουν.
H αναδιοργάνωση αφορά στο σύνολο των ΚΕΝ και συνεπώς και στο 2/39 ΣΕ.
Τέλος σας ενημερώνω ότι το ΥΠΕΘΑ, αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα του Συντάγματος και της πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και τις κοινωνικές παραμέτρους της αναδιοργάνωσης σχεδιάζει αντισταθμιστικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.”

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button