ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Ουκρανία: SMS στους κατοίκους στο Κίεβο – «Ετοιμάστε μια αποσκευή με λίγα ρούχα και τρόφιμα»

Ένα μήνυμα SMS έλαβαν στα κινητά τους οι πολίτες του Κιέβου, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στη 14η ημέρα του και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN, το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες στο Κίεβο, τους έδινε οδηγίες για απομάκρυνση από τα σπίτια τους και εκκένωση, με μια αποσκευή με λίγα ρούχα και τρόφιμα, ενώ έδινε οδηγίες και για τα παιδιά.


Πιο συγκεκριμένα, το SMS έγραφε μεταξύ άλλων: «Ετοιμάστε μία αποσκευή με ελάχιστα ρούχα και τρόφιμα. Να έχετε ταυτότητα ή διαβατήριο. Ετοιμάστε τα παιδιά σας έτσι ώστε το καθένα να έχει ένα χαρτί με όνομα, επίθετο και τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτου ανάγκης. Να είστε προσεκτικοί και μην προσεγγίζετε πόρτες και παράθυρα. Αν ακούσετε κρότους να αναζητήσετε προστασία σε κάποιο καταφύγιο».

Κίεβο: Οδοφράγματα και μπλόκα – Με όπλα στα χέρια Ουκρανοί στρατιώτες

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Κίεβο, ουκρανικός στρατός και πολίτες προετοιμάζουν την άμυνά τους και τα προάστεια της πρωτεύουσας βρίσκονται κάτω από σφοδρές επιθέσεις. Σήμερα όμως, οι κάτοικοι των περιχώρων εκμεταλλεύτηκαν την κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, για να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη και να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Ο απεσταλμένος Χρήστος Νικολαΐδης βρέθηκε σε δύο περιοχές και κατέγραψε με την κάμερα του OPEN τις στιγμές αγωνίας των κατοίκων.

Πληροφορίες OPEN

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button