Δυτική Ελλάδα

Όταν ο εθελοντισμός χτυπάει κόκκινο…

koi-ethelontes-mesologgiΘα τους συναντήσουμε στα γραφεία τους που βρίσκονται στο χώρο των παλαιών καπναποθηκών και επί της οδού Ναυπάκτου, που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου το 2009.
Το σίγουρο όμως είναι πως θα τους βρούμε παντού, μια και βρίσκονται κάθε φορά στη πρώτη γραμμή.
Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου Ε.Ο.Ε.Δ. δημιουργήθηκε από μια παρέα αθεράπευτα ρομαντικών, εδώ και πέντε χρόνια, και από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα δεν λείπουν οι περιπέτειες , οι συγκινήσεις και προπαντός η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Μια ομάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών , όπως σεισμών , αποκλεισμών – χιόνια , πλημμύρες κλπ – μαζικών καταστροφών ή ατυχημάτων, στον τομέα έρευνας και διάσωσης ατόμων και όχι μόνο.
Στη δύναμη της Ε.Ο.Ε.Δ. υπηρετούν αφιλοκερδώς 25 ενεργά μέλη άνδρες και γυναίκες, με την ομάδα να μεγαλώνει , με δεκάδες μελή και κλιμάκια ανά την Αιτωλοακαρνανία.
Ο Δήμος Μεσολογγίου καλύπτει ένα μικρό μέρος των εξόδων της Ε.Ο.Ε.Δ.
Για τα νέα μέλη υπάρχουν ειδικά προγράμματα για εκμάθηση Ά Βοηθειών, ασκήσεις πυρασφάλειας, πυροπροστασίας, πυρόσβεσης και ναυαγοσωστική.
Τα παλιότερα μέλη έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων και κάθε χρόνο συμμετέχουν σε πανελλαδική συνάντηση που γίνεται στα Τρίκαλα, όπου και παρακολουθούν σεμινάρια εκπαίδευσης ορεινής διάσωσης και αεροδιάσωσης, ενώ τέσσερα μέλη έχουν δίπλωμα ραδιοερασιτέχνη.
Στην Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας με τράπεζα αίματος και πολλά μέλη είναι εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Ένας μεγάλος στόχος που η Ε.Ο.Ε.Δ. ελπίζει να πραγματοποιήσει είναι η δημιουργία τμήματος για πραγματοποίηση περιπολιών για την ασφάλεια του πολίτη, που θα συνεργάζεται με τους φορείς της πολιτείας για κάθε τι που θα χρειαστεί, ενώ πολύ καλή είναι η έως τώρα συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική.
Στις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου-Ε.Ο.Ε.Δ. περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Η υγειονομική κάλυψη, μετά από κάλεσμα του Δήμου Άρτας, στο «POTAMI ART FESTIVAL» στην πόλη της Άρτας, η κάλυψη για μια ακόμη φορά στο 27ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, στο 1ο Περιφερειακό τουρνουά Beach Volley στο Μεσολόγγι, στο Brevet Θέρμου, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε καγιάκ στην Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας και δεκάδες άλλες δράσεις – παρεμβάσεις και διασώσεις.
Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου-Ε.Ο.Ε.Δ, θα καλύψει υγειονομικά και διασωστικά τους Ποδηλατικούς αγώνες MOUNTAIN BIKE και ROAD BIKE της Ορεινής Ναυπακτίας, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου στην Άνω Χώρα.

prasinomple.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button