ΕκκλησίαΡοή Ειδήσεων

Όταν ο Άγιος Παΐσιος επισκέφθηκε την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Ως γνωστόν ο Άγιος Παΐσιος στο κελί του στο Άγιο όρος, είδε και συνομίλησε με Αγίους , μεταξύ των οποίων καί τον Άγιο Βλάσιο από τα Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Άγιος Βλάσιος επισκέφθηκε τον γέροντα Παΐσιο στο κελί του στην Παναγούδα το Γενάρη του 1980. Αρχικά ο γέροντας Παΐσιος είχε την απορία αν ήταν ο Άγιος Βλάσιος ο επίσκοπος Σεβαστείας για να πάρει την απάντηση ότι είναι “ο Βλάσιος ο εν Σκλαβαίνοις ο Ακαρνάν”.


Ο γέροντας Παΐσιος μη γνωρίζοντας που βρίσκονται τα Σκλάβαινα, ρώτησε τον τότε Αρχιμανδρίτη και πολύ γνωστό του Κοσμά Παπαχρήστο, μετέπειτα Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μάλιστα του εξέφρασε την επιθυμία να έρθει να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου. Έτσι στις 20 Μαΐου 1980 ο γέροντας Παΐσιος ήρθε στην Μεγάλη Χώρα, προσκυνητής του Απ. Παύλου, φιλοξενήθηκε από τον μακαριστό εφημέριο π. Ευστράτιο Παπαχρήστο, κατά σάρκα πατέρα του Μακαριστού Μητροπολίτου Κοσμά, διανυκτέρευσε στην οικία τούς απέναντι από τον Ιερό Ναό.
agios paisios2
Ο γέροντας δεν ξεκουράστηκε καθόλου στο καλοστρωμένο κρεβάτι , αλλά όλη την νύχτα παρέμεινε προσευχόμενος κάνοντας μετάνοιες! Την άλλη μέρα επισκέφθηκε, μαζί με τον αρχιμανδρίτη Κοσμά, τα Σκλάβαινα και τον τάφο του Αγίου Βλασίου. Μάλιστα όπως διηγούνταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς “μου έκανε εντύπωση ότι ο γέροντας όταν εισήλθε στο Ναό, με πολύ ευλάβεια έπεσε στο δάπεδο κάνοντας στρωτές μετάνοιες …”.

Επίσης πολύ εντύπωση έκαναν στο γέροντα τα καταπράσινα από τις καλλιέργειες χωράφια τής Μεγάλης Χώρας.

Ο Άγιος Βλάσιος γιορτάζει στις 7 Ιουλίου καί ο Άγιος Παΐσιος στις12 Ιουλίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ
agios paisios

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button