Pressαρίσματα

Όταν έχεις γκίνια χάνεται ο μόνος υπουργός που ήξερε το Πλατυγιάλι

papadimitriou-astakos1

Θέλω για μια ακόμη φορά να θυμίσω την ρήση του μεγάλου ανώνυμου αλκοολικού Αγρινιώτη καλλιτέχνη-ένα καυτό μεσημέρι κάποιου Ιουλίου στην κεντρική πλατεία με χίλιους βαθμούς Κελσίου-πως «με την γκίνια που έχουμε αν το Αγρίνιο είχε θάλασσα εμείς θα είχαμε γεννηθεί στο Καρπενήσι» (σημειωτέον,  μια εποχή που το Καρπενήσι δεν ήταν τουριστικός προορισμός).

Το ανωτέρω στόρι επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά με την περίπτωση Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν ένας υπουργός που κανένας δεν είχε καταλάβει τι δουλειά έκανε στην σημερινή κυβέρνηση όπως κανείς δεν είχε καταλάβει και τι δουλειά έκανε η σύζυγός του η κ. Αντωνοπούλου, επίσης. Κάτι ότι την έβαλαν να πολεμήσει την ανεργία λένε και τα πήγε πολύ καλά, ειδικά από την στιγμή που κάπου 600.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα.

Παρά ταύτα, ο κ. Παπαδημητρίου είχε και ένα χαρακτηριστικό μοναδικό που εμάς εδώ δυτικά μας είχε φέρει μια αύρα αισιοδοξίας. Ήξερε που βρισκόταν το Πλατυγιάλι! Μοναδικό φαινόμενο για Έλληνα υπουργό και μάλιστα ακόμη πιο μοναδικό αν σκεφτείς πως είχε πει σε ανύποπτη στιγμή πως ίσως (μακάρι, είθε, άμποτε, αμήν) να μπορούσε να βρει και επενδυτές για το άτυχο λιμάνι που το κρατάνε όμηρο οι τράπεζες!

Και μάλιστα αμερικάνους επενδυτές! Μπορεί να μην μας άρεσε στην αρχή, να ετοιμάσαμε «επιτροπές ειρήνης», οικολόγους, αντιιμπεριαλιστές, να τους βάλαμε στο stand by μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή και έρθει κανένας να φτιάξει καμιά δουλειά, όμως στη πορεία μια ελπίδα υπήρξε- όσο και να μην μας αρέσει ο αμερικάνικος παράγοντας, εξαιτίας της αντισυμβατικής μας φύσεως.

Φευ, όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Το άτιμο επίδομα ενοικίου έφαγε το ζεύγος και τώρα επανήλθαμε στη ενδοσκόπηση και στην βεβαιότητα ότι στο Πλατυγιάλι δεν θα δούμε ποτέ να μπαίνουν τα μεγάλα καράβια με τις μεγάλες δουλειές. Γκίνια…
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Δεν ξέρω ποια άδικη μοίρα μας κυνηγά.  Όπως δεν ξέρω και γιατί σήμερα έρχεται στο Αγρίνιο για να δει τις πληγείσες περιοχές ο πιο καίριος και κατάλληλος άνθρωπος, ο κ. Δέδες, ο οποίος όμως δεν θα παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου πρώτο και κύριο θέμα θα είναι ακριβώς η συζήτηση για τις πληγείσες περιοχές!

Δεν τον κακίζω τον άνθρωπο. Ίσως κάποιος του σφύριξε πώς ακριβώς  εξελίσσονται σε υπερπαραγωγές τα δημοτικά μας συμβούλια και σου λέει «σιγά μην κάτσω εγώ στο Αγρίνιο να με πάρει 11 το βράδυ και να γυρνάω Αθήνα μέσα στο μαύρο χάραμα, απαπα, έχει και παλιόδρομο, είναι διαλυμένη και η Κλεισούρα»…

Άσε που βλέποντας το  δελτίο Τύπου του κ. Ρόκου για το Πάρκο Αγρινίου (δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο, είναι 2.500 λέξεις, νομίζω ότι το κεντρικό νόημα είναι ότι δεν έχει πάρει ακόμη καμιά απάντηση από τον δήμο για όσα έχει ρωτήσει, δεν παίρνω και όρκο) σκέφτομαι πως έτσι και μπει κάτι τέτοιο αύριο εκτός ημερήσιας διάταξης, οι πληγέντες που θα έχουν έρθει στη συνεδρίαση θα μας… πληγώσουν όλους μαζί άσχημα!

 

η συντακτική κακορίζικη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button